Otvorenje dvostrukog vizualnog spektakla u Grožnjanu

Otvorenje dvostrukog vizualnog spektakla u Grožnjanu
Foto: Postic i Tomljenović - Eurostar

Otvorenje dvostrukog vizualnog spektakla u Grožnjanu: “Od ptice do znaka” i “Primjećivanje trenut(a)ka”

Grožnjan, grad umjetnosti i kreativnosti, ovog vikenda postaje domaćin izuzetnog događaja u svijetu vizualnih umjetnosti. U subotu, 6. travnja 2024., u 19 sati, Gradska galerija Fonticus otvara svoja vrata za dva samostalna likovna projekta koje potpisuju Ivana Postić i Zlata Tomljenović.

Ivana Postić: Skulpture koje žive i dišu

Ivana Postić u svojem projektu “Od ptice do znaka” vodi nas na putovanje od figurativnog ka apstraktnom, pretvarajući ptice i prirodne forme u simbole i znakove. Postić, majstorica skulpture, svojim djelima od drveta i kamena, probija granice materijala, boje i forme. Njezina djela, istodobno snažna i suptilna, pozivaju na direktni kontakt i interakciju, ostavljajući dovoljno prostora za individualnu interpretaciju i emotivni odziv.

Zlata Tomljenović: Fotografija kao svjedočanstvo trenutka

Zlata Tomljenović, kroz “Primjećivanje trenut(a)ka”, donosi nam izložbu koja transcendira tradicionalni pristup fotografiji, predstavljajući život u svim njegovim trenucima, bojama i svjetlu. Kroz svoje radove, Tomljenović istražuje odnos između pokreta, svjetla i percepcije, pritom preispitujući našu svakodnevnu realnost. Njezina kolažna prezentacija, kombinirajući fotografije s video projekcijama, izaziva gledatelje na razmišljanje o prolaznosti i vječnosti trenutka.

Grad umjetnika otvara vrata novim perspektivama
Otvorenje izložbe, pod kustoskom palicom Eugena Borkovskog, prilika je za sve ljubitelje umjetnosti da se urone u svijet inovativnih vizualnih iskustava. Ivana Postić i Zlata Tomljenović, svaka kroz svoj medij, pozivaju nas da zastanemo, pogledamo i osjetimo svijet oko sebe na potpuno nov način.

Ne propustite ovaj jedinstveni događaj u Grožnjanu, gradu koji već desetljećima inspirira i okuplja umjetnike iz cijelog svijeta. Dođite i budite dio večeri koja obećava otkriti ne samo umjetnost, već i nas same, kroz igru forme, svjetla i vremena.

Otvorenje dvostrukog vizualnog spektakla u Grožnjanu
24 DEPLIJ Postic i Tomljenović 03

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide