Ovog vikenda vas očekuje Fešta sv. Ivana Krstitelja u Dajli

Dajla vas poziva na Feštu sv. Ivana Krstitelja ovog vikenda, od 23. do 25. lipnja! 

Mještani Dajle i njihovi gosti i ove će godine nizom sadržaja u okviru Fešte svetog Ivana Krstitelja proslaviti i obilježiti dan svog mjesnog sveca zaštitnika. Bit će tu niz kulturnih, sportsko-rekreativnih, glazbenih i drugih animacijskih sadržaja, a sve popraćeno prigodnom gastronomskom ponudom za koju će se pobrinuti domaćini iz Dajle. Dočekat će vas kao svoje drage goste svježom srdelom s gradela ili pak ukusnim komadom mesa s roštilja, a sve zaliveno ukusnom vinskom kapljicom po kojoj su vinari iz Dajle nadaleko poznati.

Povodom proslave sveca zaštitnika, održat će se trodnevna manifestacija s nizom kulturnih, sportsko-rekreativnih, glazbenih i drugih animacijskih sadržaja, a sve će biti popraćeno prigodnom gastronomskom ponudom.

Iz programa izdvajamo koncert „Tu i Tamo Bend“ u petak, u 21 sat, nakon čega slijedi tradicionalno paljenje krijesa. I u petak i u subotu navečer će se fino jesti, a gosti umirovljenici moći će na licu mjesta iskoristiti bon za besplatnu konzumaciju jela i pića.

U sklopu manifestacije održat će se predstavljanje jedne važne knjige za Dajlu i sam Novigrad: Testamenta heri et hodie (Oporuke jučer i danas) o bogatoj i burnoj povijesti Dajle, njezinih stanovnika i plemićkih obitelji koje su oblikovale ovaj kraj. To će se dogoditi u subotu, u 17 sati, u Crkvi sv. Ivana Krstitelja. Dobrodošli!

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide