POU Buje, u suradnji s Lions klubom Novigrad organizira dobrotvorni koncert

Nedjelja
23/04/2023
20h
Crkva Sv. Servula Buje 

Pučko otvoreno učilište Buje, u suradnji s Lions klubom Novigrad pozivaju vas na DOBROTVORNI KONCERT

TRIO SOLEMNIS
Nina Kobler, sopran / soprano
Krešimir Marmilić, violina / violino
Milan Hibšer, orgulje / organo
Dobrotvorni prilozi namijenjeni su nabavi uređaja Play attention za osnovne škole Bujštine
I contributi benefici saranno destinati all’acquisto del dispositivo Play attention per le scuole elementari del Buiese.

𝘛𝘳𝘪𝘰 𝘚𝘰𝘭𝘦𝘮𝘯𝘪𝘴 osnovan je 2016. godine u Zagrebu. Članovi tria su iskusni i renomirani glazbenici, poznati domaćoj i stranoj publici već duži niz godina. Trio je do sada nastupio na mnogim domaćim festivalima (Orgulje Heferer, Zvuci orgulja Zagrebačke katedrale, Festival orguljaške baštine otoka Visa itd.) ali i u inozemstvu. Nina Kobler (sopran) diplomirala je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu prof. Istvana Römera. Poslije studija usavršava se kod prof. Gorana Listeša. Solo pjevanje upisuje također na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Dunje Vejzović, a nastavlja u klasi prof. Lidije Horvat Dunjko gdje je i diplomirala 2003. godine i time je postala prva osoba u Hrvatskoj s diplomom gitaristice i pjevačice. Radi kao profesorica gitare u glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu. Krešimir Marmilić (violina) rođen 1961. u Zagrebu. Diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University (USA). Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Voditelj je i osnivač gudačkog kvarteta “Cadenza” (1995) kao i nekoliko drugih komornih sastava. Od 1999. u statusu je samostalnog umjetnika.
Milan Hibšer (orgulje) diplomirao je filozofiju i religijsku kulturu na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu 2002. godine. Uz studij filozofije pohađa i izvanredni studij orgulja na Institutu za crkvenu glazbu “Albe Vidaković”, a kasnije se upisuje kao redovni student. Orgulje studira kod prof. Mirte Kudrne a improvizaciju kod prof. Ante Knešaureka te diplomira 2009. godine. Završio je magistarski studij orgulja i sakralne glazbe (sa najvišim ocjenama – pohvala summa cum laude) na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi prof. Maria Perestegija (orgulje), prof. Maksa Strmčnika (improvizacija) i prof. Ivana Florjanca (orguljaška kompozicija). Za magistarski recital, izveden na orguljama franjevačke crkve u Ljubljani, dobio je Prešernovu nagradu. Predaje improvizaciju, organografiju i orgulje na Institutu za crkvenu glazbu Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide