Quartetto d'archi "Cadenza Zagreb" u Bujama

Gudački kvartet «Cadenza Zagreb» osnovao je Krešimir Marmilić 1995. godine. Nastupajući na mnogobrojnim koncertnim pozornicama i ljetnim festivalima u Hrvatskoj, «Cadenza» se potvrdila kao kvartet s interesantnim i kvalitetnim programima iznimne prilagodbe.

„Izvrsna glazba i zadovoljna publika“, „Suptilan program raritetnog programa“, „Profinjenost muziciranja“, „Dopadljivost kvarteta Cadenza u dvorani Piatti“, „Nastupio je gudački kvartet “Cadenza” koji je impresionirao vrhunskom interpretacijom djela klasične komorne glazbe“, „Ozbilan pristup ležernim temama“, neki su od naslova kritika i osvrta s koncerata Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb.

Svojom sposobnošću i univerzalnošću prilagodbe, kvartet njeguje programe i za druge komorne sastave, trio, kvintet ili sekstet. Također, Gudački kvartet Cadenza Zagreb surađuje s mnogim istaknutim glazbenicima i ansamblima a na svojim koncertima daje priliku predstavljanja i mladim glazbenicima i pjevačkim zborovima.

Nakon godina nastupanja na najcjenjenijim pozornicama u zemlji, kvartet bilježi i veliki inozemni uspjeh, na gostovanju u Belgiji, u Briselu 2012, ali i na gostovanju u Bergamu, u Italiji, 2013, u čuvenoj dvorani „Alfredo Piatti“. Gostovanjem na Kosovu 2014. te 2015. u Albaniju, Cadenza nastavlja niz koncerata pod naslovom «Glazbene iskrice», na kojima predstavlja djela hrvatskih i svjetskih skladatelja.

Repertoar Cadenze obuhvaća djela predklasike do suvremene glazbe. Kvartet kroz svoje programe revitalizira zaboravljene skladbe i praizvodi djela suvremenih hrvatskih skladatelja. Kod najmlađe publike, vrlo su popularni edukacijski koncerti kvarteta pod nazivom „Glazbom kroz Europu“, „Klasika za mlade“ i „Glazbena iskrica“.

Od 2007. do 2014. godine, „Cadenza“ je vrlo uspješno održavala cikluse koncerata u Maloj dvorani V. Lisinskog u Zagrebu. Danas, kvartet Cadenza je sve više orijentiran za gostovanja izvan Hrvatske a sve veći broj održanih koncerata u sezoni potvrđuje njegovu vrijednost. Izdavačka kuća Nota Bene d.o.o. uz potporu Ministarstva kulture RH im je objavila dva nosača zvuka s djelima hrvatskih skladatelja.

 

10.07.2022.

20.30 h

Crkva Sv.Servula Buje / Duomo di San Servolo Buie

ulaz slobodan / entrata gratuita

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide