THE SCREAMING WHEELS - Istarski blues/rock s američkim pečatom

THE SCREAMING WHEELS - Istarski blues/rock s američkim pečatom

Četvoročlana alternativna blues/rock postava iz Novigrada, The Screaming Wheels, predstavlja prvi singl “Willy The Wimp” kao najavu predstojećeg debut albuma ‘Istramental’. 

Nova ploča bit će i objavljena 24. rujna za ‘Rock Svirke Records’. Zajedno sa pjesmom stiže i popratni video spot čiju režiju potpisuje Danilo Caković (Vid Film). Glazba upjesmi koketira sa punkom i vokalno podsjeća na Zappu-u i Captain Beefheart-a.

“Ova pjesma govori o slobodi odlučivanja i poziva na slobodu”, poručuju iz benda. Pjesmu, snimljenu u novigradskoj kinodvorani i zagrebačkom Sound Station studiju, zajedničkim snagama su producirali Leo Anđelković (Baltazar, Norman Beaker Trio) i Denis Makin (Vervet). Leo je bio zadužen za mastering, a ono što posebno valja naglasiti da je pjesma miksao Tom Beuchel u njujorškom Flux studiju.

Grupa The Screaming Wheels osnovana je u rujnu 2018. godine, baš prije sudjelovanja na desetom Croatian Blues Challenge-u, natjecanju koje je održano u studenom iste godine u Puli. Tamo su pobijedili u kategoriji najbolji ‘Solo/Duo’ izvođač, a u siječnju 2019. godine predstavljali su Hrvatsku na 35. International BluesChallenge-u u Memphisu. Kritika i publika tada ih je proglasila ‘the croatian sensation’.

Denis i Leo su prijatelji iz djetinjstva i surađivali su u brojnim bendovima i glazbenim projektima, tako da je formiranje zajedničkog sastava bio logičan potez. Odlučili su da ne nastupaju kao duo, već da prošire bend, te pored njih dvojice postavu čine još i basista Danijel Teodorović i bubnjar Erle Đurđević.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide