U Istri se okupljaju interpretatori baštine iz cijele Hrvatske

U Istri se okupljaju interpretatori baštine iz cijele Hrvatske

Interpretacija baštine, pričanje priča i zanimljiva predavanja, sve to dio je programa prvog Nacionalnog foruma interpretatora baštine. Domaćin ovog trodnevnog događanja bit će Istra, točnije Svetvinčenat, koji će na jedno mjesto okupiti sve one koji se bave interpretacijom baštine, javlja Hrturizam.hr.

No priču možemo započeti i na drugi način… citatom koji asocira na nešto vrijedno, autentično, tradicionalno i povijesno: “Baštinik nije onaj kojem je naslijeđe dano slučajno, već onaj koji je baštinu odlučio sačuvati”. Takav će biti prvi Nacionalni forum interpretatora baštine koji će se održati u Svetvinčentu od 8. do 10. listopada 2021. u Mediteranskom plesnom centru te kaštelu Morosini-Grimani.

Prvi Nacionalni forum interpretatora baštine u program uključuje razna interaktivna predavanja, kreativne radionice i pokoje iznenađenje, jer želja je iznenaditi, inspirirati, potaknuti i pokrenuti baštinika koji se skriva u svima nama te da se umrežavanjem i povezivanjem dođe do cilja ovog foruma, a to je spojiti kreativne industrije, prenijeti znanje kroz edukaciju te ispričati zanimljive priče cijele Hrvatske.

Forum za cilj ima okupiti osobe poput turističkih vodiča, stručnih edukatora, čuvara u nacionalnim parkovima i parkovima prirode, kustosa-vodiča, voditelja interpretacijskih centara, turističkih i muzejskih djelatnika, akademske zajednice, privatnih iznajmljivača, djelatnika regionalne i lokalne vlasti kako bi predstavili primjere dobre prakse i nove trendove u interpretaciji baštine, kulturi, turizmu, očuvanju prirode i marketingu.

Razni kreativni oblici interpretacije baštine, storytelling ture, centri za posjetitelje te otkrivanje poučnih staza – sve je to dio trodnevnog programa koji će provesti Udruga Istra Inspirit uz potporu Interpret Europe europskog udruženja. Forum je sufinanciran od strane Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva kulture i medija, Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Istarske županije. Svi oni projekt su prepoznali kao izuzetno važan zbog današnjih trendova u interpretaciji, koja je zastupljena gotovo u svakoj djelatnosti jer ima za cilj povezivanje, stvaranje emocija i pričanje nekih novih priča, svima koji ih žele čuti i biti dio istih.

Predviđeno je da na forumu prisustvuje do 150 osoba uz poštivanje svih epidemioloških mjera izdanih od strane Stožera civilne zaštite Istarske županije. I za kraj, ne zaboravite se prijaviti na ovaj pomalo neobičan, drugačiji forum koji će u vama omogućiti neka novih poznanstava, priče i nezaboravne trenutke.

Poveznica na prijavu.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Share on facebook
Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
19/10/2021, 19:26
Umag
 

Oblačno
14°C
Subjektivno: 14°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 82%
Brzina vjetra: 4 km/h IJI
Naleti vjetra: 4 km/h
Izlazak sunca: 07:28
Zalazak sunca: 18:13