U srijedu vas očekuje UMAGO CLASSICA uz Sašu Dejanovića

Saša Dejanović nastavlja bogat program „Umago classica“ uz španjolska gitarska glazbu kroz stoljeća – “Vintage” večer. Saša Dejanović će koncert održati sa čak 4 gitare, od romantične gitare 19. stoljeća do gitara 20. stoljeća. Posebnost ovog programa je i to da su sva četiri instrumenta restaurirana i na taj način revitalizirana od strane samog izvođača koji se bavi i restauracijom starih instrumenata.

Saša Dejanović je rođen 1965. u Banja Luci. Od djetinjstva se posvećuje klasičnoj gitari i počinje svoju naobrazbu u nižoj muzičkoj u rodnom gradu. 1974. Nastavlja školovanje u srednjoj glazbenoj školi u Sarajevu te u Zagrebu kod prof. Istvana Römera. Upisuje studij gitare na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod prof. Darka Petrinjaka. Osvojivši više značajnih nagrada prije dobi od devetnaest godina, 1986. Postaje stipendist Fonda za mlade glazbenike Koncertne direkcije Zagreb, koji je utemeljen na inicijativu Ive Pogorelića, te se usavršava na “Academia Internazionale Superiore di Musica” u Italiji kod prof. Angela Gilardina. Studij završava u Engleskoj na “Royal College of Music” u Londonu.
Sudjelovao je na raznim festivalima i seminarima klasične gitare u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Grčkoj, Mađarskoj i Njemačkoj.


Nastupao je u mnogim državama, od Hrvatske, Njemačke, Francuske, Španjolske, Austriji, Češkoj, Italiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Japanu, Norveškoj, Portugalu, Argentini, Urugvaju i Čileu, dobivajući pohvalne kritike.


Ne propustite koncert Saše Dejanovića u srijedu, 26. srpnja 2023. godine u
Župnoj crkvi s početkom u 21:00 sati.¸

Ulaz slobodan!

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide