UMAGO SUMMER: Ovog tjedna vas očekuje festival Sete Sois Sete Luas

Umag je i ove godine domaćin dvodnevnog glazbenog festivala pod nazivom „Sete Sóis Sete Luas“. Festival je osnovan prije 30 godina u Portugalu i odatle se proširio čak u 10 zemalja, odnosno u 30 gradova. Projekt ima za cilj omogućiti međunarodnu razmjenu umjetnika različitih kultura i očuvati kulturnu baštinu mediteranskih zemalja radi čega uživa i materijalnu potporu Europske unije.

Trg slobode će u utorak i srijedu, 11. i 12. srpnja 2023. godine od 21:00 h biti mjesto održavanja petog umaškog izdanja ovog festivala kojeg nikako ne smijete propustiti!


U utorak, 11. srpnja Umag će ugostiti Mario Incudine iz Italije, dok će nas u srijedu, 12. srpnja zabavljati Germa Negre iz Katalonije.


Vidimo se u utorak i srijedu, 11. i 12. srpnja 2023. godine na Trgu slobode počevši od 21:00 h!
Dobrodošli

Mario Incudine
U trenutku potpune kulturne globalizacije, komercijalne i popularne glazbe, Mario lncudine nudi intimnu, laganu i poetsku predstavu koja se oslanja na tradicionalnu glazbu kako bi se projicirala u modernu predstavu koja ožIvljava korijen sicilijanske tradicije i puna je kreatIvnih ideja. Emocionalno glazbeno putovanje koje počinje tradicionalnim pjesmama, serenadama, obredima Velikog tjedna, pjesmama migranata, radnim pjesmama i devetnicama koje lncudine prenosi u suvremenom kljucu s minimalistickim aranzmanima koji pojacavaju vokalnost i duboku muzikalnost te komunikativnost sicilijanskog jezika.
Germa Negre
Germa Negre, osnovan 2012., jedan je od najpoznatijih katalonskih bendova. Njihov stil Je uglavnom folks izrazIto zabavnim ugodajem. Glazbenici koji dolaze iz vrlo razlicitih glazbenih stilova i zanrova (klasika, punk, rock itd.) objavili su svoj prvi album 2015., a drugI 2018. Na repertoaru Germa Negre, ljubitelja katalonskog folklora, mozete pronaci sve vrste obrade tradic1onalne i popularne katalonske glazbe, s puno eksplozivnih aranzmana nevjerojatno uzbudljivom atmosferom koja njihove koncerte cini pravom zabavom na kojoj Je nemoguce ne zaplesati.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide