Uspješna poduzetnička priča iz Istre

Uspješna poduzetnička priča iz Istre
Photo Credit: IDA

Računalna igra “Saint Kotar“ proglašena je temeljem izbora čitatelja portala HCL, najvećeg i najutjecajnijeg gaming portala u regiji, najboljom hrvatskom računalnom igrom u 2021. godini, javlja IDA. Iza navedenog uspjeha stoji pulska tvrtka Red Martyr Entertainment odnosno osnivač Marko Tominić sa suradnicima, kojima podršku u Poduzetničkom inkubatoru IZAZOV u Puli pruža Istarska razvojna agencija. IDA je tijekom godina pružila podršku za više od 85 poduzetnika početnika u dva poduzetnička inkubatora u Puli te isto tako radi na koordinaciji mreže poduzetničkih inkubatora i coworking prostora u Istarskoj županiji, kako bi informacije bile čim dostupnije korisnicima. Jedan od izuzetnih uspješnog poduzetničkog puta započetog u poduzetničkom inkubatoru IDA-e je primjer globalno poznate tvrtke Infobip.

Za tim tvrtke Red Martyr Entertainment ova je igra tek prva, vjerujemo u nizu uspješnih priča, obzirom da statistike pokazuju da 2,7 milijardi ljudi na svijetu povremeno ili redovito igra videoigre, što znači da od ukupne svjetske populacije gotovo jedna trećina otpada na igrače videoigara. Prema europskom i svjetskom prosjeku godišnji rast u industriji računalnih igara je oko 10 posto, a u Hrvatskoj čak 50 posto. Stoga se nameće zaključak kako je potencijal rasta ove vrste industrije velik.

Tominića je u tu industriju uvela strast prema igrama, te je uz puno truda i ulaganja ostvaren ovaj uspjeh. Igra „Saint Kotar“ se odigrava imaginarnom mjestu Saint Kotar, za koje je autor inspiraciju pronašao u više manjih mjesta i stvarnih lokacija u Gorskom Kotaru. Zahvaljujući tome projekt je ove godine financijski podržalo i Ministarstvo kulture RH sredstvima namijenjenim programima u kulturnim i kreativnim industrijama.

Verzija Saint Kotara za računala dostupna je širom svijeta putem trgovina Steam, Gog i Epic Game Store, a planovi za 2022. vezani su uz nastavak rada na Saint Kotaru te jačanje tima tvrtke, ali i početak osmišljavanja nove računalne igre u središtu koje bi se mogao naći i najpoznatiji istarski vampir Juraj Grando.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide