3x3 košarka - novi olimpijski sport ponovno u Umagu!

Umag će 2. i 3. lipnja (petak i subota) biti treća postaja PRO 3×3 Tour 2023., međunarodne serije spektakularnih turnira u košarci 3×3 („3 na 3 igrača“) koja se ove godine održava od 20. svibnja do 12. kolovoza. 

Nakon kolovoza 2022., kada je Umag uspješno ugostio PRO 3×3 Tour u prvoj sezoni, ovo je drugi put da ova 3×3 karavana stiže u ovaj dio Istre. Atraktivna lokacija jednaka je kao i lani – Trg slobode u samom središtu grada 

Dvodnevni sportski događaj ima i natjecateljski karakter. Osim financijske nagrade za najbolje, sve ekipe će skupljati bodove kako bi na taj način pokušale osigurati plasman na Završni turnir u sklopu ovog Toura – turnir na Tvrđavi sv. Ivana u Šibeniku!

PRO 3×3 Tour 2023. ponovno ima prestižan status FIBA Quest pa će pobjednik završnog turnira putovati na World Tour koji će se održati 26. i 27. kolovoza 2023. u mađarskom gradu Debrecenu.

Oba dana, u predvečernjim i večernjim satima, organizirana su natjecanja seniorskih ekipa. Prvog dana održava se natjecanja po skupinama, a drugog dana slijede završne seniorske utakmice. Program drugog dana obuhvaća i sadržaje za djecu i mlade – Kids Day te oglede juniorskih U-19 ekipa u 3×3 košarci 

Rezervirajte si vikend 2./3. lipnja i u prekrasnom umaškom ugođaju uživajte u potezima 3×3 majstora. Izvrsna je zabava zajamčena!

Dođite i zabavite se uz vrhunsku košarku i odličnu glazbu!

Istarska županija je objavila Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu „Nagrade Krasna zemljo-Meraviglioso paese“ za 2023. godinu. 

Nagrada je pokrenuta lani, a dodjeljuje se za iznimna postignuća u glazbeno, glazbeno-scenskoj ili filmskoj djelatnosti, zaštiti materijalne kulturne baštine i muzeologiji, književnosti i izdavaštvu, vizualnim umjetnostima, zaštiti nematerijalne kulturne baštine, novim medijskim kulturama, međunarodnoj kulturnoj suradnji te drugim područjima kulture temeljenima na izričajima zavičajnosti. Nagrada je namijenjena pojedincima, istaknutim umjetnicima ili drugim kulturnim djelatnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojem su djelovali, a njihova djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Istarske županije.

Župan Boris Miletić podsjeća da je lani nagrada dodijeljena istarskoj glazbenoj divi Lidiji Percan, posebno cijenjenoj i voljenoj zbog svojih pjesama na čakavskom i istrovenetskom u kojima govori o istarskim ljudima, običajima i mjestima.

„Naša Istra je mala regija velikih ljudi i mnogo je pojedinaca koji su ostavili neizbrisiv trag te nas svojim djelovanjem zadužili. Držim da je kultura zaštitni znak određenog kraja, što prepoznaje i Istarska županija koja kroz brojne programe podržava i ovo područje, te potiče umjetničko stvaralaštvo. Kultura nas obogaćuje i oplemenjuje i zato „Nagradom Krasna zemljo-Meraviglioso paese“ želimo odati priznanje zaslužnim pojedincima u kulturi“, istaknuo je istarski župan.

Prijedloge za dodjeljuju priznanja mogu dostaviti ustanove, trgovačka društva, udruge i druge zainteresirane pravne osobe, kulturni djelatnici i stvaraoci te svaki građanin koji prethodno prikupi te dostavi uz prijedlog najmanje 20 pravovaljano pribavljenih potpisa. Prijedlozi za dodjelu Nagrade podnose se najkasnije do 20. ožujka 2024. godine. Detaljniji uvjeti Javnog poziva dostupni su OVDJE.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide