You are currently viewing Autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda
Photo Credit: Tomica Kristić

Autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda

  • Post author:
  • Post category:Ostalo

Autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda

Autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda
Photo Credit: Tomica Kristić

I najveća putovanja kreću prvim malim korakom ili u slučaju našeg sugovornika, palcem okrenutim prema gore. Tomica Kristić iz Varaždina otisnuo se na »putovanje u Međuzemlje« kada je prije nekoliko godina odlučio iz Hrvatske pa sve do Novog Zelanda stići autostopom. S ruksakom na leđima, fotoaparatom u ruci, 1.500 eura u džepu i ogromnom željom, podignuo je palac i otisnuo se na avanturu života koja mu je, baš poput srži svakog putovanja, donijela ne samo upoznavanje novih država i kultura već i upoznavanje onoga što je ponekad najteže upoznati – samoga sebe, piše Novi list

Kristić je nedavno na Trsatu u sklopu jesenske turneje predstavio prvu knjigu svoje trilogije »Putovanje u Međuzemlje« koja prati ovaj dugačak put što se poput načina života pretvorio u četiri godine dugo učenje i preispitivanje prožeto brojnim anegdotama koje su kasnije postale uspomene pretočene na stranice knjige praćene brojnim fotografijama koje ostavljaju bez daha.

Nakon što je dao otkaz na radnom mjestu kinooperatera te uspio uštedjeti spomenutih tisuću i pol eura, upitao se koja će zemlja biti njegovo odredište za ovaj veliki pothvat. Zaključio je tada da će putovati do »kraja svijeta« i u jedno vedro ljetno kolovoško jutro, donio odluku.

Ako vam je sada na pamet pao iznos kojim je Kristić krenuo na ovo nevjerojatno putovanje, vjerojatno se pitate ili kako je uspio sve financirati s početnim iznosom ili zaključujete da je tisuću i petsto eura dovoljno za ovakav pothvat. Naravno da nije.

Kristić se na svom putovanju više puta zapošljavao, ali i volontirao. Priča nam da je nekoliko puta radio kao učitelj engleskog jezika. Radeći u školi, upoznao je jedan sasvim novi svijet kakav se obično teško može upoznati na turističkim putovanjima.

Njegovo je putovanje obilježeno još mnogobrojnim anegdotama o kojima se može čitati u njegovoj knjizi te na profilima koje vodi na društvenim mrežama.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Share on facebook
Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
19/10/2021, 18:25
Umag
 

Oblačno
16°C
Subjektivno: 17°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 72%
Brzina vjetra: 0 km/h S
Naleti vjetra: 0 km/h
Izlazak sunca: 07:28
Zalazak sunca: 18:13