BMW predstavio auto koji mijenja boju pritiskom na tipku

BMW predstavio auto koji mijenja boju pritiskom na tipku
Photo Credit: Canva

BMW je na sajmu potrošačke elektronike CES u Las Vegasu priredio senzaciju prikazavši automobil koji mijenja boju karoserije u svega nekoliko sekundi, prenosi Index

Nova tehnologija donosi laku promjenu boja vanjštine automobila, i to doslovno pritiskom na tipku. U konkretnom slučaju se radi o tamnosivom automobilu koji u nekoliko trenutaka poprima bijelu boju. Prelijevanje boje se dešava pred očima promatrača i djeluje vrlo efektno, pa se mnogi pitaju hoće li ova tehnologija zaživjeti na serijskim automobilima.

Tehnologija E Ink prikazana je na modelu iX Flow, a ideja je da se boja automobila mijenja ovisno o raspoloženju i željama vlasnika. Ova tehnologija definitivno otvara brojne mogućnosti personalizacije, a u BMW-u očekuju da bi mogla imati komercijalnu primjenu, i to ne samo po pitanju eksterijera vozila.

Promjene boje omogućava elektroforetska tehnologija gdje se stimulacijom električnim signalima potenciraju određeni pigmenti, a što u konačnici za posljedicu ima izmjenu boje površine vozila. U pitanju je poseban ePaper omot koji je apliciran na površinu automobila.

Pogledaje Video.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide