Eurostar Umag Emisija: Gost Petkom - Bojana Puzigaća

Eurostar Umag Emisija: Gost Petkom - Bojana Puzigaća
ilustracija Eurostar - Bojana Puzigaća

Danas je s nama u emisiji Gost Petkom bila Bojana Puzigaća, magistrica politologije, gradska vijećnica u Gradu Buje u trećem mandatu, potpredsjednica Gradskog vijeća i kandidatkinja na izborima za Sabor na listi SDP-a kao jedina žena s ovih prostora na toj listi. Razgovarali smo o kampanji i nizu tema relevantnih za ovo područje.

Bojana Puzigaća, magistrica politologije, danas je gostovala u našoj emisiji “Gost Petkom” na Eurostaru Umag. S aktualnim iskustvom gradskog vijećnika u trećem mandatu i potpredsjednice Gradskog vijeća Buje, Bojana je nedavna kandidatkinja na izborima za Sabor. Tijekom emisije, osvrnula se na svoj politički put i izazove s kojima se susrela te iznijela svoje poglede na budućnost lokalne i nacionalne politike.

Rođena 1985. godine i odgojena u Bujama, gdje je završila Opću gimnaziju, Bojana je političke vode započela testirati već tijekom studija na Fakultetu političkih znanosti. Svoju karijeru nastavila je unutar struktura SDP-a, obnašajući brojne važne funkcije, uključujući predsjedanje gradskom organizacijom SDP Buje i članstvo u predsjedništvu SDP-a Istarske županije.

Kroz svoj rad, posebno se istaknula zalaganjem za transparentnost i pravdu, sprečavanjem prodaje gradskih nekretnina ispod tržišne vrijednosti i promicanjem zdravstvene skrbi i obrazovanja kao temelja kvalitetnijeg života. Na nedavnim izborima, njezin trud i predanost prepoznalo je mnogo građana, posebice u njenom rodnom gradu, gdje je osvojila impresivnih 42% glasova.

U intervjuu, Bojana Puzigaća je detaljno govorila o svojim osobnim političkim ciljevima i najvažnijim političkim odlukama koje je donijela u Bujama, naglašavajući kako politika treba biti humana i pravedna. Istaknula je problematiku zakona o bolovanju koji ne omogućuje skrb za bolesne roditelje, što je iz vlastitog iskustva prepoznala kao veliku nelogičnost. Puzigaća se zalaže za proširenje prava na bolovanje kako bi obuhvatilo skrb za sve članove obitelji, naglašavajući važnost empatije i humanosti u političkom djelovanju.

Govoreći o svojim ostvarenjima u Bujama, Bojana je naglasila da je veliki broj nekretnina, zemljišta i imovine u vlasništvu grada prodan u bescjenje povlaštenim kupcima. Spriječila je nastavak takve nemoralne prakse.

Jedan od važnijih primjera je i to što je uspjele spriječiti kupovinu stare zgrade Digitrona, koja se htjela kupiti za 4 milijuna kuna. Nakon njene intervencije je na dražbi kupljena za znatno manju cijenu od 700 tisuća kuna, čime je došlo do značajne uštede u gradskom proračunu.

Također, naglasila je svoje zalaganje za prava svakog građanina na obrazovanje, rad i dostojan dom, te podupiranje inicijativa poput sufinanciranja troškova umjetne oplodnje, što je važno za podršku obiteljima u zajednici.

Na polju infrastrukture i zdravstva, Bojana je podijelila svoje ciljeve za ulaganje u predškolski odgoj i poboljšanje zdravstvenih usluga u Buju, uključujući organizaciju redovitih pregleda poput mamografije. Osim toga, zalaže se za stvaranje boljih uvjeta za život starijih osoba kroz inicijative poput otvaranja staračkih domova i difuznog hotela koji bi revitalizirao stari grad.

S ovim angažmanom, Bojana Puzigaća pokazuje kako osobni integritet i posvećenost pravednosti mogu konkretno doprinijeti kvaliteti života građana, čineći lokalnu politiku neposredno relevantnom za svakodnevni život.

Svakako poslušajte kako biste čuli više o njenim planovima i vizijama za budućnost!

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide