Eurostar Umag Emisija: Pročelnik Slaviša Šmalc o Interreg projektu "IstraConnect"

Danas je sa nama u studiju bio Slaviša Šmalc, pročelnik za opću upravu i društvene djelatnosti Grada Umaga s kojim smo razgovarali Interreg projektu “IstraConnect – Jačanje prekogranične suradnje kroz razvoj održivog koncepta multimodalne mobilnosti putnika”. te saznali više o istom.

Cilj projekta je bio jačanje partnerstva između javnih organa i dionika kroz razvoj modela multimodalnog prekograničnog javnog prijevoza putnika za stanovnike pograničnog područja, koji se testirao uvođenjem pilot autobusne linije za prijevoz dnevnih migranata (učenika, srednjoškolaca, studenata, zaposlenika, korisnika zdravstvenih usluga i dr.) na relaciji Umag-Buje-Kaldanija-Plovanija-Sečovlje-Lucija-Izola. Prva autobusna linija aktivirana je u studenome 2022. godine i vozila je na dnevnoj bazi.

Podaci o korisnicima linije pokazuju da je autobusnu liniju prosječno koristilo petstotinjak putnika mjesečno, a najvećim dijelom se radilo o učenicima s područja Buja, Plovanije i Kaštela koji su putovali u osnovne i srednje škole na području slovenske Obale. Obzirom na veliki interes građana, u svibnju 2023. godine uvedena je dodatna autobusna linija na istoj relaciji i u popodnevnim satima, međutim interes za popodnevnu liniju je daleko manji. Obje će autobusne linije biti aktivne do kraja lipnja 2023. godine.

Svakako poslušajte plan i daljnje aktivnosti. 

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide