EU parlament ukinuo imunitet hrvatskom zastupniku Valteru Flegi

Flego-imunitet- eurostar-umag
Photo Credit: Paraf.hr

Europski parlament veliki je brojem glasova ( 658 za, 26 protiv, 13 suzdržanih) podržao skidanje imuniteta zastupniku Valteru Flegi. Zahtjev sa skidanje imuniteta uputio je EP-u Županijski sud u Rijeci u veljači 2020. u vezi s kaznenim postupkom koji je u tijeku pred Kaznenim odjelom Županijskog suda u Rijeci, donosi Paraf.

Kazneni postupak vodi se zbog zloupotrebe položaja između 2010. i 2013., u vrijeme kada je zastupnik Flego bio gradonačelnik Buzeta. Za zastupnika u EP-a izabran je 2019.

Odbor za pravna pitana EP-a smatrao je da se kazneno djelo ne odnosi na izražena mišljenja ili glasovanje Valtera Flege u okviru obnašanja njegovih dužnosti, niti je navodno kazneno djelo izravno povezano s obavljanjem dužnosti u svojstvu zastupnika u EP.

Svrha zastupničkog imuniteta je zaštititi Parlament i njegove zastupnike od pravnih postupaka u vezi s aktivnostima koje se provode pri obavljanju zastupničkih dužnosti, a Parlament nije dokazao da je predmetni sudski postupak pokrenut s namjerom da se zastupniku Flegi nanese politička šteta u obavljanju njegovih zastupničkih dužnosti, stoji u obrazloženju odluke Odbora za pravna pitanja koji je odlučio da se Flegi ukine imunitet.

Tajnim glasovanjem ta je odluka Odbora za pravna pitanja, prihvaćena velikom većinom ( 658) glasova.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide