Dan očeva: virtualni policajac savjetuje roditelje i djecu kako sigurno na Internet

radio-online-radio-eurostar-umag (43)

Dan očeva obilježava se u Republici Hrvatskoj danas, 19. ožujka, kada se slavi očinstvo i odgovorna uloga očeva u društvu. Ministarstvo unutarnjih poslova čestita ovaj dan svim očevima, ali i svim roditeljima uz video koji je namijenjen zaštiti onog najvrjednijeg što svaki roditelj ima: djece, stoji na stranicama PU Istarske.

Prepoznala se želju i interes roditelja da boravak njihove djece na internetu bude što sigurniji i bezbrižniji, i u novom videou predstavlja se virtualni policajac Renato koji savjetuje vas, roditelje i djecu jer upravo ona najviše vremena provode on-line, a zadaća je roditelja i drugih odgovornih osoba da najmlađe senzibiliziramo i naučimo sigurnom korištenju interneta koji je postao nezamjenjiv alat u današnjem životu, a djeca ga svakodnevno koriste kako bi pratili nastavu, gledali zabavne i obrazovne sadržaje te igrali videoigre.

Savjetima i preporukama policajca Renata, vi kao roditelji, možete uvelike doprinijeti da vaši najmlađi imaju siguran i neometan pristup internetu, te da bolje kontrolirate sadržaje koje Vaše dijete konzumira.

Detaljnije savjete i upute možete pronaći u brošuri „Internetska sigurnost doma“ pripremljenoj od strane EUROPOL-a, s ciljem senzibilizacije roditelja, djece i stručnjaka. Izdvajamo nekoliko osnovnih pravila za bolju internetsku sigurnost doma u obliku infografike:

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide