Evo koliko se kalorija troši plivanjem

Evo koliko se kalorija troši plivanjem
Photo Credit: Canva

Zbog činjenice da plivači u odnosu na ostale sportaše imaju prosječno više potkožnog masnog tkiva, mnogi svjesno zaobilaze plivanje. Čak neka istraživanja dokazuju kako plivanje ima najlošiji utjecaj na skidanje masnog tkiva u odnosu na hodanje, trčanje ili vožnju biciklom. S druge strane drugo istraživanje u periodu od 11 tjedana dokazuje kako su osobe koje su redovito plivale 40 minuta tri puta tjedno, gubile 2.4 posto masnih naslaga uz kontroliranu prehranu i temperaturu vode, piše 24sata

Ako vam tijelo nakon plivanja ne traži ekstremne porcije na tanjuru ili se pak možete oduprijeti naletu gladi, svakako preporučujemo da koristite vodu kao medij za vježbanje, terapiju i skidanje kilograma što je moguće više i češće tijekom godine.

Zašto voda pojačava apetit? Tijelo se pothlađuje i zaštitu traži u hrani koju ako je prekomjerna preusmjerava u potkožnu masnoću da ga ”grije” . Zato vrhunski plivači, zbog intenzivnih anaerobnih treninga troše velike količine kalorija koje nadoknađuju s velikim porcijama hrane. I nerijetko ( ovisno o individualnom metabolizmu i genetici) imaju masnoće oko trbuha.

Potrošnja kalorija za prosječnog plivača je 7.5 kcal/min. Osim plivanja vodeni medij je idealan za vježbe u vertikalnim pozicijama. Kod različitih načina plivanja u horizontalnoj poziciji možeš imati negativne posljedice za vratnu i lumbalnu kralježnicu (najčešće prsno plivanje).

Cijeli članak pronađite OVDJE.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide