You are currently viewing Grad u BiH najbolje mjesto na svijetu za život u mirovini
Photo Credit: Grad Trebinje

Grad u BiH najbolje mjesto na svijetu za život u mirovini

Grad u BiH najbolje mjesto na svijetu za život u mirovini

Grad u BiH najbolje mjesto na svijetu za život u mirovini
Photo Credit: Grad Trebinje

Njemački magazin “Focus” proglasio je Trebinje najboljim mjestom na svijetu za život nakon odlaska u mirovinu. “Focus” je rang listu napravio usporedbom 575 gradova na svijetu, a kao kriterije je, između ostalog, uzeo sigurnosnu situaciju i kvalitetu zdravstvene zaštite po mišljenju stranaca koji tamo žive, prenosi N1.

U izboru za najbolje mjesto za život nakon umirovljenja uzeti su u obzir i prosječna stanarina i troškovi života u usporedbi s Berlinom, dobra klima, kvaliteta zraka, te koliko se brzo i bez stresa može proći kroz grad automobilom ili javnim prijevozom.

Trebinje je po ocjeni “Focusa” osvojilo 81,9 bodova od ukupno 100, čime je ove godine s vrha skinulo prošlogodišnjeg pobjednika, gruzijski grad Batumi.

Najviše bodova odnosilo se na stanarine, troškove života i zdravstvenu zaštitu, a svaka zemlja se na listi pojavljuje samo jednom sa svojim najboljim gradom.

Ove godine Trebinje je napredovalo za 1,1 bod.

Njemački magazin piše da se Trebinje nalazi na najjužnijem dijelu Bosne i Hercegovine i blizu mora, te da je najmanje mjesto koje se našlo na ovoj listi.

“Focus” ističe da je grad povijesno zanimljiv s katoličkom katedralom, srpskim pravoslavnim manastirom i džamijom koje ilustriraju različitosti.

Među deset najboljih mjesta za “zlatno doba”, nakon Trebinja, svrstani su Antalija u Turskoj, Mangalore u Indiji, Chingdao u Kini, Kuenka u Ekvadoru, Sorokaba u Brazilu, Koimbra u Portugalu, Veliki Trnovo u Bugarskoj, Temišvar u Rumunjskoj i Osijek u Hrvatskoj.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide