Korado Korlević: "Malo je vjerojatno da su izvanzemaljci zeleni i da ćemo ih sresti."

Photo credit: Canva

‘Apsolutno ne postoji. Jako, jako je malo vjerojatno da ćemo sresti nekoga, a još da je zelen, gotovo da nema razloga zašto bi bio netko zelen. Ako bi trebao biti, kad pogledamo kemiju, biramo plavo ili crveno’, donosi RTL

Poznati astronom Korado Korlević, gostovao je u RTL Direktu gdje je prokomentirao slučaj pilota TUI Airwaysa koji je na putu iz Britanije prema Grčkoj, negdje nad Slovenijom, ugledao jarka svjetla i pitao radi li se o vojnoj letjelici, a kontrolor mu je odgovorio da nema nikakve letjelice.

Što je to na nebu mogao vidjeti britanski pilot a da nije svemirski brod. Jarko svjetlo koje treperi i skače. Što bi to moglo biti?

Inače kada pričamo o britanskom pilotu, treba pitati šta im kolege Amerikanci rade. Mi smo tu u Zvjezdarnici u Istri malo, malo pa nešto iz Avijana osvijetlo okolo, a ponekad i iznad toga. Tako da smo radili i svjetla koja se dižu gore, i to 5000 metara gore. I to ne samo mi, nego i zvjezdarnica Linz. Ako imaš Amerikance blizu, onda se ne čudiš da ima svjetla na nebu.

Mislite li da ljudi brzaju za zaključcima: čim nešto bljesne na nebu, odmah su mali zeleni, leteći tanjuri, dosjei X.

Nama je za najgori slučaj trebalo dva dana da otkrijemo. Nije jednostavno. Nama je posao da, kada se pojavi nešto nepoznato moramo naći što je bilo. Drugi kada ne mogu to je onda nešto nadnaravno, vanzemaljsko.

Zadnjih dana opet se puno priča o neidentificiranim letećim objektima. Sigurno ste čuli što su umirovljeni marinci ispričali pred Kongresom. Da vlada sve zataškava, da imaju biološke ostatke neljudskog pilota. Što kažete na to?

Za početak ja bih bio kriva osoba za to pričati jer okolo se priča da sam ja potplaćena osoba od strane vanzemaljaca i treba lagati oko toga. Ali ima onaj drugi dio priče, da se to ne da sakriti. Kad bi imali minimalni komadić bilo čega. Pričamo o mikromu. Mi smo danas u stanju iz toga otkriti otkud je došla, kako je napravljeno, što je bilo. Sva ta svjedočenja pred Kongresom, priče okolo je ona klasična ljetna priča kada se američki predsjednik nađe u problemima i onda treba naći neku priču koja skreće pažnju i sada su na red došli vanzemaljci, leteći objekti.

Kada je Bill Clinton imao problem Lewinski, bio je to život na Marsu i to je standardna ljetna priča.

Čovjek već više od 60 godina pokušava pronaći inteligentna bića i civilizaciju koja nije naša: ali dosad nemamo nijedan dokaz.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide