Mafija u problemima zbog - milenijalaca

Mafija u problemima zbog - milenijalaca
Photo Credit: Press

Milenijalci stvaraju problem američkoj mafiji. Da, dobro ste pročitali. 

Po izvještaju Wall Street Journala, stariji mafijaši žale se da su mladi uzdanici mafije nepouzdani i da – previše tipkaju po mobitelima, prenosi Index.

Navodni vođa njujorške kriminalne obitelji Colombo, 87-godišnji Andrew Russo uhićen je prošlog mjeseca, a jedan od razloga njegovog pada je i to što je neuspješno upravljao mlađim suradnicima, ispričao je za The Wall Street Journal bivši agent FBI-a Scott Curtis.

Russovo dugogodišnje mikroupravljanje pokazalo je nepovjerenje u sposobnosti mafijaša na nižim razinama, smatra Curtis. Nekoliko bivših državnih istražitelja dodalo je kako mafijaši milenijalci ne posluju na način na koji su njihovi stariji suradnici navikli te da to stvara problem organizacijama.

“Stariji članovi mafije žale se da su milenijalci, koji su odrasli u predgrađima, a ne na ulicama grada, mekši, gluplji te da nisu odani kao mafijaši iz prošlosti. Osim toga, uvijek tipkaju po mobitelima”, piše novinar Journala.

Upravo je “textanje” koštalo navodnog vođu obitelji Colombo. Jedan od njegovih mlađih suradnika optužen je da je slao prijeteće poruke dok je iznuđivao novac. To se na kraju pokazalo kao inkriminirajući dokaz.

“Kod njih je sve po telefonima”, rekao je novinaru jedan bivši član mafijaške obitelji.

“Iako svakodnevni rad mafije izgleda malo drugačije od rada ostatka svijeta, problemi u upravljanju nisu toliko drugačiji. Ove pukotine u funkcioniranju organiziranog kriminala mikrokozmos su gospodarstva izmučenog generacijskim ratovima, a radno mjesto je bojno polje”, prenose sad američki mediji te dodaju da su “milenijalci stvorili ‘novo normalno’ koje se u potpunosti temelji na digitalnom”.

Taj je generacijski jaz toliko velik da je, čini se, čak ušao i u podzemni svijet rada, gdje su visokorangirane osobe, poput primjerice gorespomenutog Russa, navikle na tradicionalan način rada te zbog toga nisu spremni prepustiti svoju moć mlađoj generaciji za koju smatraju da – nema pojma.

Inače, milenijalcima se smatraju generacije rođene između 1981. i 1996. godine.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Share on facebook
Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
19/10/2021, 18:22
Umag
 

Oblačno
16°C
Subjektivno: 17°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 72%
Brzina vjetra: 0 km/h S
Naleti vjetra: 0 km/h
Izlazak sunca: 07:28
Zalazak sunca: 18:13