Mattel predstavio Barbie s Downovim sindromom

Photo credit: Reuters

Lice nove lutke također je okruglijeg oblika, ima bademaste oči, manje uši i ravan nosni hrbat, rekao je Mattel. 

Proizvođač igračaka Mattel predstavio je prvu Barbie s Downovim sindromom u pokušaju da svoj poznati asortiman lutaka učini inkluzivnijim, prenosi Poslovni.

U priopćenju objavljenom u utorak, Mattel je naveo da je surađivao s Nacionalnim društvom Down Syndrome u Sjedinjenim Državama na izradi lutke, koja ima kraće tijelo i dulji torzo od ostalih Barbika.

Lice nove lutke također je okruglijeg oblika, ima bademaste oči, manje uši i ravan nosni hrbat, rekao je Mattel.

“Dlanovi lutke čak uključuju jednu crtu, što je karakteristika koja se često povezuje s osobama s Downovim sindromom”, rekao je Mattel.

Lutka je odjevena u haljinu s napuhnutim rukavima ukrašenu leptirima i cvjetovima u žutoj i plavoj boji – bojama koje asociraju na svijest o Downovom sindromu.

Nosi ružičastu ogrlicu s tri ševrona okrenuta prema gore koji predstavljaju tri kopije 21. kromosoma, kao i ružičaste ortoze za gležnjeve i stopala, naveo je Mattel.

“Naš cilj je omogućiti svoj djeci da vide sebe u Barbie, a istovremeno poticati djecu da se igraju s lutkama koje ne sliče njima samima,” izjavila je Lisa McKnight, izvršna potpredsjednica i globalna voditeljica Barbie & Dolls, Mattel.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide