Ne palite vatru na otvorenom tijekom ljetnih mjeseci

Photo credit: PU Istarska

Zbog velikih vrućina i visokih temperature postoji veća opasnosti od izbijanja požara na otvorenom prostoru te stoga podsjećamo na zabranu loženja vatre na otvorenom prostoru, upozorava PU Istarska.  

Na području Rovinja jučer su evidentirana četiri požara trave i niskog raslinja. Dva požara evidentirana su popodne u predjelu Paredine i Lokvina na području Bala. U požarima je izgorjelo preko deset tisuća kvadratnih metara trave i niskog raslinja. Potom je oko 19.50 sati izbio požar u mjestu Filići kod Kanfanara na zemljištu u vlasništvu 36-godišnjaka. U požaru je izgorjelo 1.300 kvadratnih metara trave i niskog raslinja. Zadnji požar izbio je oko 20.45 sati u predjelu Mrzla vala u Rovinju na zemljištu u vlasništvu 72-godišnjaka. U požaru je izgorjelo oko 100 kvadratnih metara trave i niskog raslinja.

U događajima nitko nije ozlijeđen. Policijski službenici utvrđuju okolnosti nastanka požara.

Policijska uprava istarska upozorava građane kako je u razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada na području Istarske županije zabranjeno svako loženje vatre na otvorenom prostoru te u tom razdoblju javne vatrogasne postrojbe ne izdaju odobrenja za loženje vatre na otvorenom.

Tijekom ljetnih mjeseci zbog velikih vrućina i visokih temperature postoji veća opasnosti od izbijanja požara na otvorenom prostoru.

Najčešći uzroci požara na otvorenom prostoru su nekontrolirano spaljivanje korova i suhe trave, korištenje otvorenih ložišta, roštilja, bacanje opušaka i slično.

Ovakvi se požari zbog nedovoljne pozornosti lako mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote. Stoga upozoravamo građane i turiste da se pridržavaju zabrane paljenja vatre na otvorenom, da ne bacaju zapaljive predmete kroz prozore vozila, da provjere jesu li sve poduzeli da ne nastane požar te da vlastitim vozilima ne zatvaraju vatrogasne prilaze interventnim vozilima.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide