Objavljeni su podaci Facebook korisnika, među njima ima i Hrvata

Objavljeni su podaci Facebook korisnika, među njima ima i Hrvata

Osobni podaci i brojevi telefona više od 500 milijuna korisnika Facebooka danas su objavljeni na jednom forumu, prenosi Index

radi se o osobnim podacima više od 533 milijuna korisnika Facebooka iz 106 zemalja. Osobni podaci uključuju telefonske brojeve, Facebookov ID, puna imena, lokacije, rođendane, biografije, a u nekim slučajevima i mail adrese. Business Insider je provjerio nekoliko podataka i potvrdili su, tvrde, njihovu vjerodostojnost.

Glasnogovornik Facebooka kazao im je da je moguće da se to dogodilo zbog problema koji je kompanija imala 2019.

Stručnjak za cyber kriminal, Alon Gal, koji je prvi otkrio što se dogodilo još u siječnju, komentirao je za Business Insider da bi podatke mogli iskoristiti cyber kriminalci koji se koriste osobnim podacima ljudi prilikom prevara koje čine.

“Baza podataka te veličine koja sadrži takve osobne podatke može dovesti do toga da se podaci iskoriste za pokušaje hakiranja ili raznih prevara”, rekao je Gal, koji je još u siječnju objavio i listu zemalja iz kojih su korisnici Facebooka čiji su podaci otkriveni. On je tada na jednom forumu uočio hakera koji se hvalio da je uspio doći do podataka, no do danas ti podaci nisu bili javno objavljeni.

Na popisu se nalazi i Hrvatska te piše da je s područja Hrvatske 659.115 korisnika Facebooka kojima su otkriveni podaci.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide