Otvorene prijave za 3. Memorijal Ivana Todorića

Photo credit: PU Istarska

Pozivamo sve trkače, rekreativce i šetače da nam se i ove godine pridruže te da u sportskom duhu odamo počast policijskom službeniku koji je prerano napustio svoju obitelj, prijatelje i kolege, javljaju iz PU Istarske

Policijska uprava istarska, Atletski savez Istre, Regionalni klub IPA Istra, Udruga specijalne jedinice policije BAK Istra i Turistička zajednica grada Pule i ove će godine organizirati utrku u spomen na policijskog službenika Ivana Todorića.

Ivan je bio djelatnik Policijske postaje Pula-Pola, a stradao je 22. rujna 2018. godine u prometnoj nesreći kod Krnice. Krenuo je u policijsku postaju, u dnevnu smjenu, u odori koju je volio i s ponosom nosio. Bio je među najboljim polaznicima u svojoj generaciji, a u Policijskoj upravi istarskoj bio je poznat kao pravedan, vrijedan i uzoran policajac. Ljubav prema policiji i plavoj boji bila mu je obiteljska crta. Njegov otac Zlatko umirovljeni je djelatnik Policijske uprave istarske, dok je Ivanov stric Stanislav još uvijek djelatnik policijske uprave.

Osim što se utrkom želi odati počast Ivanu, ona ima i humanitarni karakter, s obzirom da je sav prihod od utrke namijenjen Zakladi policijske solidarnosti, koja pomaže policijskim službenicima i njihovim obiteljima u različitim teškim situacijama. Najviše pomoći zaklda je do sada dodijelila za potrebe liječenja policijskih službenika ili članova njihovih obitelji te za kupnju medicinskih pomagala, a velika pomoć pružena je i policijskim službenicima koji su ostali bez svojih domova za vrijeme elementarnih nepogoda u Petrinji i Slavoniji.

Informacije o utrci

Humanitarna utrka 3. Memorijal Ivana Todorića održat će se u subotu, 30. rujna 2023. godine u 10 sati sa startom i ciljem u bivšem policijskom kampu u Valbandonu, odakle će se trkači uputiti uz more prema štinjanskim tvrđavama. Sudionici mogu birati između dvije staze: glavne utrke od 11.300 metara ili rekreativne utrke od 2.209 metara, a natjecat će se u kategoriji građana i kategoriji policije.

Prijave na utrku zaprimaju se putem poveznice: 3. MEMORIJAL IVANA TODORIĆA najkasnije do 26. rujna. Aktivni i umirovljeni djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova prilikom prijave kao klub navode MUP i ustrojstvenu jedinicu /umirovljeni.

Za rane prijave do 31. srpnja startnina iznosi 10 eura, a za kasne prijave startnina je 15 eura ili više, a novac se uplaćuje direktno na račun Zaklade policijske solidarnosti IBAN HR0723900011100332922 te je prilikom podizanja startnog broja potrebno predočiti dokaz o uplati.

Više informacija o utrci može se pronaći u raspisu utrke (raspis na engleskom jeziku), a ovim putem pozivamo sve trkače i one koji žele prošetati ili potrčati kraćom stazom da se uključe u ovu humanitarnu akciju i da svi zajedno odamo počast jednom poštenom i izuzetnom policajcu, dobrom čovjeku, koji je prerano napustio svoju obitelj, prijatelje i kolege. Obujmo tenisice i potrčimo za Ivana!

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide