Ova magična šetnica idealna je za vikend izlet u Sloveniju

Photo credit: Pot med krošnjami Pohorje

Šetnja prirodom uvijek je dobra ideja, a pogled na zelenilo iz zraka, iz ptičje perspektive posebno ostavlja bez daha. Ako razmišljate o izletu u Sloveniju, uputite se do mariborskog Pohorja i otkrijte jedinstvenu atrakciju: Put među krošnjama. Jedna od najposjećenijih atrakcija susjedne nam države s razlogom je nedugo nakon otvaranja osvojila tisuće posjetitelja iz svih krajeva svijeta. Evo što trebate znati ako planirate izlet na Put među krošnjama. 

Zelena šetnica Put među krošnjama nalazi se u srcu pohorske šume, na vrhu Rogle. Nakon što kupite ulaznicu i krenete na stazu, primijetit ćete da je kružna i da ćete izaći na gotovo istom mjestu na kojem ste startali. Staza je duga samo jedan kilometar pa ju obilazite polako, uživajte u svakom trenutku i pogledu, proučavajte informativne table… Kroz ovu je ljepotu šteta samo projuriti, piše Putni Kofer

Poučne table duž staze opisuju stabla i stanovnike okolnih šuma i dodatno približavaju sve detalje zbog kojih je priroda koja vas okružuje jedinstvena. Staza se nalazi na nadmorskoj visini od 1517 metara i pogledi s nje uistinu su spektakularni.

Posebna je atrakcija toranj visok 37 metara s kojeg se, kao na dlanu, oko vas prostire šuma sa stablima od kojih su neka stara i više stotina godina. Ako ste dovoljno hrabri, za dodatna dva eura možete se spustiti vijugavim toboganom s njegova vrha. Spuštanje ne traje dugo, ali je uzbudljivo i po nama vrijedi svake sekunde i centa.

ADRENALINSKE POSTAJE I SPUST S TORNJA VISOKOG 37 METARA
Duž staze naći ćete i zabavne elemente, adrenalinske postaje poput mreža nalik na trampoline. Tu su i duhovite pitalice koje testiraju vaše znanje o životinjskom i biljnom svijetu koji vas okružuje. Lagana šetnja traje oko sat vremena, a tijekom nje postat ćete na trenutak zaista dio šumskog života i upiti ljepotu prirode iz jedne sasvim druge perspektive!

KAD RADI PUT MEĐU KROŠNJAMA I KOLIKO STOJI ULAZNICA
Put među krošnjama otvoren je svakog dana u godini, osim 1. studenog i 24. prosinca. U travnju i svibnju radi od 10 do 18 sati, tijekom lipnja, srpnja, kolovoza i rujna od 9:30 do 19 sati. U listopadu od 10 do 18 sati, a studenom, prosincu i siječnju od 10 do 16 sati. Zadnji posjetitelji primaju se sat vremena prije zatvaranja. Ulaznica za odrasle stoji 13 eura, za djecu, starije osobe i osobe s invaliditetom 10 eura. U ponudi su i obiteljske ulaznice za dvoje odraslih i do četvero djece mlađe od 14 godina po cijeni od 32 eura.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide