Predstavila se kao djelatnica banke i uzela mu novac

Predstavila se kao djelatnica banke i uzela mu novac
Photo credit: PU Istarska

Pulska je policija zaprimila prijavu 88-godišnjaka da da ga je nepoznata ženska osoba prevarila za nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja PU Istarska

Naime, muškarca je jučer u popodnevnim satima nazvala ženska osoba koja se predstavila kao djelatnica banke te mu je rekla da pripremi novac koji drži kod kuće i da će ga ona doći preuzeti. Budući da je muškarac imao hitnu obvezu, rekao je ženi da će novac ostaviti u otključanom poštanskom sandučiću, što je i učinio, a kada se vratio kući, primijetio je da novca nema. Kada je shvatio da je prevaren, događaj je prijavio policiji.

Policija utvrđuje okolnosti događaja te poziva građane, pogotovo one starije dobi, na oprez prilikom komunikacije s nepoznatim osobama. Starije osobe češće su žrtve prijevara jer prevaranti iskorištavaju njihovo povjerenje i dovode ih u zabludu.

Policija stoga upozorava građane da nepoznatim osobama ne predaju olako svoj novac, niti im daju svoje osobne podatke. Budite oprezni, a u slučaju da vas je netko prevario ili posumnjate da bi vas mogao prevariti, događaj prijavite policiji na broj 192.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide