Pročitajte savjete za uzgoj vlastitog voća i povrća tijekom travnja

Udio žena nositelja OPG-a porastao na 30 posto

Travanj je najintenzivniji mjesec radova u povrtnjaku. Glas Istre donosi opširan članak u kojem opisuje da se u plastenicima provodi priprema presadnica za izlazak na polje. Stoga se snižavaju temperature, a danju se i često provjetravaju kako bi se presadnice prilagodile uvjetima na otvorenom terenu.

Redovito se njeguje sijano i sađeno povrće iz ranijeg razdoblja, grašak, bob-mahunar, češnjak i luk. Može se vršiti i njihovo prihranjivanje. Potom, priprema se tlo za sjetvu i sadnju ljetnih kultura. Na otvorenom prostoru siju se cikla, mahuna, krastavci, lubenice, dinja, mrkva, peršin, rajčica, paprika, patlidžan, tikvice, brokula, rotkva, rotkvica, špinat, crni korijen, kupus, kelj, korabica, poriluk, salata. U drugom dijelu mjeseca, kada su toplije noći, na otvorenom iz presadnica sade se paprika, rajčica i patlidžan.

Travanj je mjesec u kojem masline počinju resati. Rezidbu treba završiti do kraja mjeseca i ukloniti sve odrezane grane iz maslinika. Ukoliko je potrebno, valja obaviti plitku obradu tla u svrhu uništavanja korova. Mogu se saditi kontejnerske sadnice ili one iz panja i one iz sadnice. Isto tako, može se obaviti i cijepljenje maslina, pri čemu je najpovoljnije razdoblje prelaska mjeseca iz punog prema mladom.

Cijeli članak pročitajte na ovoj poveznici 

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide