Radna edukacija s fokusom potrebu za boljom koordinacijom i kontinuitetom u zdravstvenoj skrbi

Radna edukacija
Foto: Branko Biočić / Glas Istre

Labinski skup ističe ključne izazove u zdravstvenoj i socijalnoj skrbi

Glas Istre javlja: Radna edukacija s fokusom na kontinuitet skrbi u zajednici održana je u Labinu, kao dio programa Motovunske ljetne škole unapređenja zdravlja. Ovaj važan skup okupio je stručnjake iz cijele Hrvatske kako bi raspravili i podijelili iskustva o ključnim izazovima i rješenjima u zdravstvenoj i socijalnoj skrbi, posebno naglašavajući važnost bolje organizacije skrbi za pacijente nakon njihovog otpuštanja iz bolnica.

Motovunska škola ove godine proširila je svoje djelovanje na tri istarska grada – Pulu, Poreč i Labin, s ciljem poticanja suradnje između zdravstvenih ustanova, ustanova socijalne skrbi, i lokalne samouprave. Važan dio edukacije bio je osvrt na važnost bolje skrbi za pacijente nakon otpuštanja iz bolnica, posebno za starije osobe i one s posebnim potrebama.

Zamjenik župana Istarske županije, Tulio Demetlika, naglasio je ulaganja u infrastrukturu i stručni kadar kao ključne prioritete. Istaknuto je kako Istarska županija intenzivno radi na proširenju kapaciteta domova za starije te modernizaciji bolnica, s značajnim financijskim ulaganjima usmjerenim na poboljšanje socijalne skrbi.

Gradonačelnik Labina, Valter Glavičić, naglasio je važnost razvijene zdravstvene i socijalne skrbi kao mjere razvijenosti zajednice te pozvao na stalnu suradnju i upornost u ostvarivanju bolje skrbi za sve stanovnike.

Sonja Grozić Živolić, pomoćnica pročelnika za zdravstvenu i socijalnu skrb, upozorila je na izazove u koordinaciji različitih sektora te istaknula kako sustav često ne uspijeva pravovremeno reagirati na potrebe građana, što zahtijeva bolju organizaciju i suradnju.

Ovogodišnja tema škole, “Skrb u zajednici”, naglasak stavlja na individualni pristup skrbi, ističući potrebu za boljom koordinacijom i kontinuitetom u skrbi. Prof. dr. Selma Šogorić, predsjednica Hrvatske mreže zdravih gradova, pohvalila je Motovunsku školu kao mjesto susreta i razmjene znanja između akademske zajednice i praktičara, što doprinosi unapređenju zdravlja na svim razinama.

Poruka s labinskog skupa jasno ukazuje na potrebu za kontinuiranom skrbi u svakom segmentu društva, s ciljem pružanja bolje podrške i zaštite najugroženijim članovima zajednice.

Izvor: glasistre.hr

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide