Umro Boris Komnenić, poznati glumac rodom iz Pule

boris-komnenić-eurostar
Photo Credit: YouTube/Screenshot, jutarnji.hr

Umro Boris Komnenić, glumac kojeg je proslavila uloga Guze Popadića u kultnom ‘Boljem životu‘, prenosi Jutarnji.

Pored kazališnih, odigrao je i više od 70 uloga na filmu i TV serijama, poput ‘Vratiće se rode‘, ‘Montevideo, Bog te video‘ i drugih.

U dobi od 64 godine u Beogradu je preminuo poznati kazališni, filmski i televizijski glumac Boris Komnenić.

Njegovo beživotno tijelo pronađeno je u stanu u naselju Novi Beograd.

Simpatije najšire televizijske publike stekao je još krajem osamdesetih godina kao Saša Guza Popadić u seriji “Bolji život”, omiljene i u Hrvatskoj.

Tijekom svoje dugogodišnje karijere igrao je u brojnim filmovima i serijama, poput „Bal na vodi“, „Špadijer jedan život“, „Gore-dole“, „Vratiće se rode“, „Montevideo, Bog te video“, „Miris kiše na Balkanu“, „Žigosani u reketu“, „Sinđelići“. Međutim, publika ga je najviše zavoljela kroz ulogu Saše Guze Popadića u seriji “Bolji život”, koja je po mišljenju mnogih i “kruna” njegove karijere.

Iako ga je ova uloga proslavila, ona nije bila namijenjena njemu, već Žarku Lauševiću, koju je ovaj navodno odbio jer je tada snimao film “Oficir s ružom”, a onda je uloga dodijeljena Komneniću koji je maestralno odradio svoj zadatak.

– Žarka su željeli u ulozi Saše, međutim, termini snimanja serije preklopili su se s njegovim obavezama, a on nije mogao raditi paralelno, na dva fronta. Lauš je imao 27 godina i bio je idealan za ulogu odvjetnika i najstarijeg djeteta u obitelji. Boris je tek nakon Žarkove odluke da vrati ulogu izabran kao najbolje rješenje – ispričao je jednom legendarni scenarist Siniša Pavić.

Boris Komnenić rođen je 1957. godine u Puli, ali se s obitelji u ranoj mladosti preselio u Beograd. Diplomirao je na tamošnjem Fakultetu dramskih umjetnosti i 1984. godine postao je član Narodnog pozorišta, gdje je posljednjih godina bio prvak drame.

Pored kazališnih, odigrao je i više od 70 uloga na filmu i TV serijama.

Dobitnik je više priznanja za svoj rad, među kojima su Nagrada grada Beograda za kazališno stvaralaštvo 2009. godine, nagrada “Raša Plaović”, godišnje nagade Narodnog pozorišta i Beogradskog dramskog pozorišta i nagrada Filmskih susreta u Nišu.

Bio je oženjen sa Rene i iz tog kratkog braka imao je kći Nike.

Komnenić je preminuo samo nekoliko mjeseci nakon Ivana Bekjareva, koji je u “Boljem životu” utjelovio legendarnog Kurčubića.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide