Veliki interes za prezentaciju o uvođenju eura u organizaciji Istarske županije

Veliki interes za prezentaciju o uvođenju eura u organizaciji Istarske županije

​​​​Istarska županija organizirala je danas, u hotelu Park Plaza Histria, u Puli, prezentaciju „Pripreme općina, gradova, županija i njihovih korisnika za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj“, koja je okupila veliki broj čelnika i djelatnika iz javnog sektora s područja Istre. U uvodnom djelu prisutnima su se obratili istarski župan Boris Miletić i županijska pročelnica za proračun i financije Barbara Škreblin-Borovčak, te putem video poziva ravnateljica Uprave za gospodarstvo i financijski sustav Ministarstva financija Ana Zorić. 

„Ulazak Hrvatske u eurozonu, kao i u Schengen, završetak je eurointegracija, a Istarska županije je od samog početka ne samo podržavala ulazak RH u EU, već je bila i prva članica Skupštine europskih regija, dok ni država, a ni druge naše županije nisu o tome razmišljale. Unatoč skepsi, vjerujem da ćemo mi unutar javnog sektora taj posao uvođenja eura odraditi dobro, te da će u konačnici naši građani i gospodarstvo osjetiti prednosti nove valute“, istaknuo je župan Miletić, stoji na stranicama .

Na prednosti uvođenja eura osvrnula se i pročelnica Škreblin-Borovčak, kazavši da je „nama euro prirodan jer za puno toga vrijednost računamo upravo u eurima, primjerice kad govorimo o cijenama naših nekretnina ili osobnih vozila“. Pročelnica je potom govorila o tijeku priprema Županije za uvođenje eura, dok je ravnateljica Uprave za gospodarstvo i financijski sustav Zorić predstavila Zakon o uvođenju eura kao službene valute u RH.

Uslijedila su prezentacije „Postupanje subjekata u sustavu proračuna u njihovim aktivnostima i prilagodbama koje ih očekuju u procesu zamjene hrvatske kune eurom“, koju je održala načelnica Sektora za analizu potrošnje središnje Ministarstva financija Hana Zoričić i „Financijsko i računovodstveno poslovanje u kontekstu uvođenja eura“ o čemu je govorila zamjenica glavnog državnog rizničara Ministarstva financija Danijela Stepić.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide