Pravila privatnosti

Općenito

Ova Pravila o zaštiti privatnosti primjenjuju se na mrežno mjesto društva RADIO STAR TV d.o.o., skraćeno EuroStar Umag sa sjedištem na adresi Trgovačka ulica 6, 52470 Umag, namijenjene potrošačima u Republici Hrvatskoj, dostupne na http://www.eurostarumag.hr/ („Mrežno mjesto”) na kojemu mi, EuroStar Umag, prikupljamo određene osobne podatke. Pažljivo pročitajte ova Pravila o zaštiti privatnosti jer sadrže važne informacije koje olakšavaju razumijevanje naših praksi u odnosu na sve osobne podatke koje nam pružite ili koje na neki drugi način prikupljamo u kontekstu Mrežnog mjesta („Osobni podaci”). EuroStar Umag („mi”) jest voditelj obrade Osobnih podataka koji se prikupljaju i obrađuju. Poštujemo vašu privatnost te smo predani očuvanju sigurnosti vaših Osobnih podataka i rukovanju tim podacima u skladu s našim zakonskim obvezama na temelju primjenjivih zakonskih propisa u području zaštite podataka.

Koje osobne podatke prikupljamo i kako koristimo vaše osobne podatke?

Većinu našeg Mrežnog mjesta možete koristiti bez potrebe pružanja vaših Osobnih podataka. Kada posjećujete naše Mrežno mjesto, prikupljamo podatke o vašem posjećivanju i korištenju našeg Mrežnog mjesta.

Podaci o vašem posjećivanju i korištenju našeg mrežnog mjesta

Prikupljamo određene podatke kada posjećujete naše Mrežno mjesto, poput sljedećeg: naziva vašeg računala i vrste internetskog pretraživača, klikova i pregleda. Informacije o vašem korištenju našeg Mrežnog mjesta i usluga omogućuje nam da izradimo segmente, odnosno skupine posjetitelja mrežnog mjesta ili klijenata, s nizom zajedničkih značajki kao što su dobna skupina, spol ili regija. Vjerojatno ćemo vas dodati u neki od naših segmenata. Segmente koristimo za prilagodbu Mrežnog mjesta te kako bismo, primjerice, promijenili redoslijed rezultata pretraživanja ili kako bismo utvrdili gdje ćemo postaviti određene ponude u svrhu veće vjerojatnosti da ih vidite. Te Osobne podatke koristimo jer su nam potrebni u svrhe naših legitimnih interesa kako bismo poboljšali kvalitetu našeg Mrežnog mjesta. Zapisnici korištenja našeg Mrežnog mjesta izbrisat će se 1 godinu nakon njihova generiranja.

Održavanje i optimizacija našeg mrežnog mjesta

Vaši će se Osobni podaci također koristiti za održavanje i analizu našeg Mrežnog mjesta u svrhu rješavanja problema funkcionalnosti, poboljšanja dostupnosti i zaštite mrežnog mjesta od prijevare. Naše korištenje vaših Osobnih podataka u te svrhe potrebno je radi naših legitimnih interesa te će se Osobni podaci zadržati najdulje 1 godinu.

Razmjena vaših osobnih podataka

Vaše osobne podatke možemo otkriti, odnosno omogućiti pristup Vašim osobnim podacima nadležnim tijelima sukladno zakonskim obvezama, kao i nekim partnerima kao što su pružatelji usluga analize podataka (primjerice, pružateljima IT usluga koji održavaju naše informacijsko-komunikacijske mreže). Sa svim smo partnerima sklopili ugovore kojima se osiguravaju odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite Vaših osobnih podataka, obveza njihove obrade isključivo sukladno našim uputama i obveza čuvanja njihove povjerljivosti, kao i zabrana korištenja Vaših osobnih podataka u bilo koje svrhe osim određenih u ovoj obavijesti. Vaše osobne podatke ne prenosimo izvan granica Europskog gospodarskog prostora čije zemlje-članice osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka.

Sigurnost osobnih podataka

Provodit ćemo odgovarajuće tehničke, fizičke i organizacijske mjere za zaštitu Osobnih podataka koji se prikupljaju putem Mrežnog mjesta od zlouporabe ili slučajnog, nezakonitog ili neovlaštenog uništenja, gubitka, izmjene, odavanja, stjecanja ili pristupa, koje su u skladu s primjenjivim zakonskim propisima u području zaštite privatnosti i sigurnosti podataka. Međutim, nijedno internetsko mjesto ne može biti 100 % sigurno te ne odgovaramo za neovlašteni ili slučajni pristup na koji nismo mogli utjecati. Naše Mrežno mjesto može sadržavati poveznice na druga mrežna mjesta. Nismo odgovorni za prakse zaštite privatnosti, sadržaj ili sigurnost na tim drugim mrežnim mjestima, koja se ne uređuju ovim Pravilima o zaštiti privatnosti. Savjetujemo vam da uvijek pažljivo pročitate pravila o zaštiti privatnosti na tim drugim mrežnim mjestima.

Zadržavanja vaših osobnih podataka

Vaše Osobne podatke zadržat ćemo onoliko dugo koliko je to zakonski propisano ili onoliko dugo koliko je potrebno kako bismo vam pružili zatražene usluge ili u bilo koje druge svrhe navedene u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti. Posebni rokovi za zadržavanje za svaku od svrha navedeni su u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti. Poduzet ćemo razumne korake za uništavanje i deidentifikaciju Osobnih podataka koje imamo ako oni više nisu potrebni u svrhe utvrđene u prethodnom tekstu ili nakon isteka utvrđenog roka za zadržavanje.

Kolačići

Veliki dio podataka koji se spominju u ovim Pravilima o zaštiti privatnosti prikuplja se putem naših kolačića i sličnih tehnika. Kolačići su male tekstualne datoteke koje sadržavaju male količine podataka i koje se preuzimaju i mogu se pohraniti na vašem uređaju, npr. na vašem računalu, pametnom telefonu ili tabletu. Ti kolačići ponekad su potrebni kako bi se zapamtile postavke vašeg računa, jezika i zemlje, ali i kako bismo mogli mjeriti i analizirati vaše ponašanje na našem Mrežnom mjestu. Ako je to nužno, od vas će se tražiti da date svoju privolu na naše korištenje kolačića. Za više informacija o tome koje kolačiće upotrebljavamo i kako ih upotrebljavamo pročitajte naša zasebna pravila o kolačićima u nastavku.

PRAVILA KOLAČIĆA
EuroStar Umag koristi kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva. U svrhu potpune funkcionalnosti mrežnih mjesta EuroStar Umag, morat ćete prihvatiti kolačiće na svojem računalu, tabletu ili mobilnom uređaju. Smatramo da je važno da znate koji se kolačići upotrebljavaju na našim mrežnim mjestima i u koje svrhe. Time se olakšava zaštita vaše privatnosti, a istodobno vam se pruža najbolje korisničko iskustvo. EuroStar Umag, Trgovačka ulica 6, 52470 Umag, OIB: 64008276150 nastoji vaše korisničko iskustvo i interakciju učiniti što informativnijima i relevantnijima. U tu svrhu koristimo kolačiće ili slične tehnike. Napominjemo da nastavkom korištenja našeg mrežnog mjesta prihvaćate naše korištenje kolačića kako se opisuje u ovim Pravilima o kolačićima. Stoga smatramo da je važno da pažljivo pročitate Pravila o kolačićima kako biste saznali koji se kolačići koriste na našem mrežnom mjestu i u koje svrhe.

ŠTO JE KOLAČIĆ?
Na mrežnom mjestu koristit će se takozvani „kolačići“. Kolačići su male tekstualne datoteke s malom količinom podataka, koje se preuzimaju te se mogu pohraniti na vašem uređaju, primjerice na vašem računalu (ili drugim uređajima s aktivnom internetskom vezom, poput pametnog telefona ili tableta). EuroStar Umag može upotrebljavati slične tehnike, kao što su pikseli, web-pratilice i otisak prsta uređaja). Radi dosljednosti, sve te tehnike skupno se dalje u tekstu nazivaju „kolačići”. Ova Pravila o kolačićima sadržavaju informacije o kolačićima koje koristimo te razlozima njihova korištenja.

Kolačići koji se koriste na mrežnom mjestu

EuroStar Umag koristi nekoliko različitih vrsta kolačića. Neki od njih su kolačići sesije koji su privremeni te nam omogućuju povezivanje vaših radnji tijekom sesije preglednika. Kolačići sesije brišu se nakon što zatvorite preglednik. Drugi kolačići su trajni i ostaju na vašem uređaju do roka koji je utvrđen u kolačiću. Kolačići na mrežnom mjestu koriste se u sljedeće svrhe:

OBVEZNI KOLAČIĆI
Obvezni kolačići osnovni su kolačići koji vam omogućuju pregledavanje mrežnog mjesta. Posjetiteljima omogućuju jednostavnost korištenja mrežnog mjesta. Tim se kolačićima omogućuje da samo jednom morate poslati obrazac s potvrdom dobi. Tim se kolačićima također poboljšava sigurnost i osnovna funkcionalnost mrežnog mjesta.

KOLAČIĆI UČINKOVITOSTI
Kolačići učinkovitosti pomažu nam u razumijevanju ponašanja naših posjetitelja i korištenja mrežnog mjesta na agregirani način. Primjerice, možemo koristiti te kolačiće kako bismo dobili uvid u način na koji posjetitelji koriste naše mrežno mjesto. Na taj način možemo utvrditi što je funkcionalno, a što nije, time možemo stalno poboljšavati mrežno mjesto i mjeriti djelotvornost našeg oglašavanja i komunikacije. Koristimo kolačiće Google Analytics kako bismo dobili cjelovit pregled navika posjetitelja i broja posjetitelja te kako bismo poboljšali cjelokupno iskustvo na našem mrežnom mjestu. Možete odbiti korištenje tih kolačića tako da odaberete odgovarajuće postavke u vašem pregledniku kako je opisano u prethodnom tekstu. Nadalje, možete spriječiti da Google prikuplja i koristi podatke (kolačiće i IP adresu) preuzimanjem i postavljanjem dodatka za preglednik koji je dostupan na sljedećoj poveznici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB#. Možete onemogućiti korištenje Google Analytics klikom na poveznicu za onemogućivanje Google Analytics. Putem te poveznice stvara se kolačić za odbijanje usluge kojim se sprječava daljnja obrada vaših podataka. Više informacija o kolačićima Google Analytics možete pronaći na Googleovim internetskim stranicama za pomoć i u Pravilima o zaštiti privatnosti: Googleova Pravila o zaštiti privatnosti Stranice pomoći za Google Analytics.

KOMUNIKACIJSKI KOLAČIĆI
Na mrežnom mjestu dopušteno je korištenje kolačića društvenih mreža (npr. Facebook, YouTube, Twitter, LinkedIn). To vam omogućuje razmjenu sadržaja s Mrežnog mjesta na društvenim mrežama. Te treće osobe mogu koristiti kolačiće u vlastite svrhe. EuroStar Umag ne može utjecati na način na koji te društvene mreže koriste vaše podatke. Više informacija o kolačićima koje postavljaju društvene mreže možete pronaći u njihovim pravilima o zaštiti privatnosti i kolačićima.

UPRAVLJANJE POSTAVKAMA KOLAČIĆA
Kada ste pristali na korištenje kolačića, pohranit ćemo kolačić na vašem računalu ili uređaju kako bi se ta informacija zapamtila za sljedeći put kada posjećujete naše mrežno mjesto. Želite li u bilo kojem trenutku povući svoju privolu za korištenje kolačića, morat ćete izbrisati naše kolačiće u postavkama vašeg internetskog preglednika. Trebali biste to učiniti u svakom pregledniku koji koristite. Napominjemo da neke naše usluge neće funkcionirati ako ne prihvatite kolačiće u vašem pregledniku. Međutim, možete dati dopuštenje za korištenje kolačića s određenih mrežnih mjesta na način da ih označite kao „pouzdana mrežna mjesta“ u vašem pregledniku. Na sljedećim poveznicama možete pronaći pomoć u upravljanju vašim postavkama kolačića ili za više informacija možete koristiti mogućnost „Pomoć“ u vašem internetskom pregledniku.

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Mozilla Firefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Google Chrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042
Opera: http://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/

Kako biste blokirali samo kolačiće Google Analytics, možete instalirati „Dodatak preglednika za prestanak korištenja usluge Google Analytics” koji pruža Google.Ova Pravila o kolačićima redovito ćemo pregledavati te povremeno ažurirati. Sve izmjene ovih Pravila o kolačićima bit će objavljene na našem mrežnom mjestu, a u mjeri u kojoj je to razumno moguće, bit ćete o tome obaviješteni. Na ovoj mrežnoj stranici možete pronaći najnoviju verziju. U slučaju dodatnih pitanja i/ili komentara, pošaljite svoj upit na sljedeću e-adresu: urednik@eurostarumag.hr.

Vaša prava na pristup, ispravak, brisanje, ograničavanje obrade i prenosivost podataka

Imate pravo zatražiti pregled vaših Osobnih podataka koje obrađujemo ili koji se obrađuju u naše ime. Imate pravo na ispravak, brisanje ili ograničavanje pristupa vašim Podacima (ovisno o slučaju). Ta prava možete koristiti tako da se obratite na urednik@eurostarumag.hr. Napominjemo da se za zahtjeve koji ne ispunjavaju uvjete iz primjenjivih zakonskih propisa ili smjernica EuroStar Umaga može zatražiti da se opet ulože ili ih se može odbaciti te da određeni Osobni podaci mogu biti izuzeti od takvih zahtjeva za pristup, ispravak i brisanje temeljem primjenjivih zakonskih propisa u području zaštite podataka ili drugih zakonskih propisa.
Osobne podatke koje ste nam dostavili imate pravo primiti u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te ćemo u određenim okolnostima na vaš zahtjev prenijeti vaše Podatke drugom voditelju obrade ako je to tehnički izvedivo.

Vaše pravo prigovora

U određenim okolnostima također imate pravo od nas tražiti da prekinemo s obradom vaših Osobnih podataka, ali ako imamo uvjerljive legitimne interese nastavit ćemo s obradom vaših Osobnih podataka. Međutim, imate pravo prigovora na naše korištenje vaših Osobnih podataka u svrhe izravnog marketinga, uključujući profiliranje, a ako uložite prigovor pristupit ćemo rješavanju vašeg zahtjeva. Ako ste dali privolu za naše korištenje vaših Osobnih podataka, imate pravo povući svoju privolu bez da se time utječe na zakonitost našeg korištenja tih Podataka prije takvog povlačenja.

Ažuriranja

Ova Pravila o zaštiti privatnosti pregledavat ćemo te povremeno ažurirati. Sve izmjene ovih Pravila o zaštiti privatnosti bit će objavljene na našem Mrežnom mjestu, a u mjeri u kojoj je to razumno moguće, bit ćete o tome obaviješteni.

Kontakt

Ako imate drugih pitanja ili biste željeli uložiti prigovor na naše korištenje vaših Osobnih podataka ili imate pritužbi u odnosu na ova Pravila o zaštiti privatnosti ili na naše rukovanje vašim Osobnim podacima, možete poslati poruku na urednik@eurostarumag.hr. Također imate pravo uložiti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, 10000 Zagreb (www.azop.hr).