Čilić zaigrao nakon više od pola godine i ispao na startu Umaga

Photo credit: Facebook ATP Croatia Open Umag

Marin Čilić vratio se na terene. U prvom kolu ATP 250 turnira u Umagu od Čilića je bolji bio talijanski tenisač Flavio Cobolli sa 6:4, 6:3. Čilić je odigrao prvi meč u 2023. nakon 5. siječnja. Naime, jedini turnir prije Umaga na kojem je nastupao bio je indijski Pune. Tamo je pobijedio Carballes Baenu i potom predao meč Griekspooru. Uslijedili su operacija koljena i oporavak, zbog čega je i pao na 100. mjesto na ATP ljestvici. 

Čilić se u Umag vratio nakon 2014. godine, a prije toga je ovaj turnir osvojio 2012., dok je finale igrao godinu dana ranije. Vidjelo se u igri Čilića da ima još puno prostora za napredak, a talijanski kvalifikant je sve njegove propuste iskoristio i plasirao se u drugo kolo, prenosi Index

Na početku meča svaki je igrač osvajao svoj servis-gem do 2:2. U tom je trenutku 21-godišnji Talijan napravio jedini break u prvom setu, što je bio ključni trenutak prve dionice. No, mogao se Čilić vratiti u tom prvom setu jer je kod 4:5, kada je Cobolli servirao za 1-0 u setovima, imao break-priliku. Međutim, ostala je neiskorištena i Čilić se našao u zaostatku.

Vrlo brzo je Čilić upao u minus i u drugom setu. Odmah je Cobolli napravio break, a kod njegovog vodstva 3:1 u drugom setu kiša je prekinula meč. Nakon povratka Čilić je smanjio na 2:3 te je imao jednu break-šansu za 3:3. Kada to nije iskoristio, za njega više nije bilo povratka.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide