Grad Poreč i RK Poreč izabrani su biti dio projekta “Rukomet u vrtićima”

Photo credit: Istrasport

Grad Poreč i rukometni klub Poreč izabrani su među šest gradova/klubova koji će biti dio projekta Europske rukometne federacije i Hrvatskog rukometnog saveza: “Rukomet u vrtićima“. EHF i HRS, 24. rujna 2022., u Luxemburgu potpisali su Master plan za razvoj rukometa od vrtićke dobi, a ugovor je potpisan na razdoblje od tri godine, piše Istarsport

Cilj je razviti rukomet od samih početaka dječje dobi, odnosno od vrtića te motivirati djecu i provoditi sadržaje prilagođene njihovoj dobi. Uz to bit će i prilagođeni golovi, lopta u spužvastom obliku te posebno educirani treneri. Rukometni klub Poreč i Grad Poreč prijavili su se na natječaj Hrvatskog rukometnog saveza te su izabrani među šest gradova/klubova koji će prvi početi s projektom.

Uz Poreč izabrani su i Grad Bjelovar/RK Bjelovar, Grad Koprivnica/RK Podravka Vegeta, Grad Pakrac/RK Lipa, Grad Virovitica/ŽRK 1234 Virovitica i Grad Zagreb/RK Metalac. Član radne skupine projekta i voditelj projekta na lokalnoj razini Vedran Vrus, prof. objasnio je sami značaj i cilj projekta koji će za početak obuhvaćati dva vrtića u Poreču.

”Projekt Europske rukometne federacije “Rukomet u vrtićima” već je odavno saživio u nekim državama EU. Od ove godine uključio se i Hrvatski rukometni savez. Veliki je to značaj za hrvatski rukomet i hrvatski sport. Tim projektom djeca predškolske dobi bit će bogatija za još jednu novinu koja će biti uključena u redoviti program Univerzalne sportske škole svakog vrtića. Cilj samog projekta je uključivanje što većeg broja djece u sport. Svaki vrtić bit će opremljen s posebnim rekvizitima, a djeca i kineziolog bit će opremljeni u opremi od HRS-a. Također, svaki vrtić gdje će se projekt provoditi dobit će i certifikat koji će biti na ulazu u sami vrtić te će sami vrtić biti prepoznat po tom programu.”

Uz voditeljicu projekta dr. sc. Lidiju Bojić-Ćaćić, članovi radne skupine cjelokupnog projekta su doc. dr. sc. Sara Kakuk, Marina Tomac-Rojčević, prof., Krešimir Pažin, prof. i Vedran Vrus, prof. ”Svi navedeni imaju dugogodišnje iskustvo u radu s djecom predškolskog uzrasta u svojim sredinama te će njihova vrijedna iskustva i specifična znanja biti od velike pomoći HRS-u.

Radna skupina osmislila je i edukacijski materijal za sve kineziologe i odgajateljice koji će sami program provoditi. Kao pilot projekt za prvu godinu izabrano je šest gradova među kojima je i Grad Poreč. Svake naredne godine izabrat će se drugih šest gradova i tako će se projekt širiti”, rekao je Vrus. Nositelji projekta na lokalnoj razini su: Grad Poreč, SZGP Poreč, Rukometni klub Poreč, DV Radost, DV Paperino i voditelj samog projekta je Vedran Vrus.

”Za prvu godinu izabrana su dva vrtića, a plan je da se projekt proširi na lokalne vrtiće Poreštine. Ovim projektom Grad Poreč i RK Poreč bogatiji su za još jedan EU projekt”, zaključio je temu Vrus.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide