Grad Umag je proteklog vikenda po treći put bio domaćin serije međunarodnih 3×3 turnira PRO 3×3 Tour

Ekipa 3×3 Ljubljana Vič pobijedila u slovenskom finalu PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel turnira u Umagu i putuje na prestižni FIBA 3×3 Quest turnir u Madrid

Borba s lošim vremenskim uvjetima, snažna konkurencija, izvrsne utakmice i slovensko finale u Senior Elite Men kategoriji obilježili su atraktivni međunarodni turnir u 3×3 košarci koji je protekloga vikenda (u petak, 31. svibnja, i u subotu, 1. lipnja) organiziran na Trgu slobode u središtu grada Umaga.  
 
Grad Umag treću je godinu zaredom bio domaćin jednoga turnira u okviru PRO 3×3 Toura, serije međunarodnih turnira u 3×3 košarci, čija se aktualna treća sezona održava pod punim nazivom PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel. Organizatorima i njihovim suradnicima i partnerima vrijeme prve večeri (petak, 31. svibnja) nikako nije išlo na ruku. „Turnir u Umagu započeo je u petak navečer, no već nakon dvadesetak sekundi prve utakmice krenula je jaka kiša… S obzirom na vremensku prognozu za subotu, 1. lipnja, odlučili smo cijeli preostali program prebaciti za taj dan, umjesto da se prebacimo u sportsku dvoranu ‘Juraj Radovčić’ u sklopu kompleksa Stella Maris koju nam je Grad Umag u suradnji s Ustanovom za sport grada Umaga velikodušno osigurao znajući za mogućnost kiše“, objasnio je Tomislav Prpić iz Udruge PRO 3×3, glavnog organizatora PRO 3×3 Toura 2024. driven by Opel.  
Ovaj se potez pokazao odličnim jer je u subotu, 1. lipnja, čitavog dana vladalo lijepo i suho vrijeme pa je pred velikim brojem gledatelja realiziran cjelokupan program predviđen za umaški turnir, s naglaskom na zanimljiva nadmetanja u 3×3 košarci u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Nakon izlučnih utakmica sjajnih momčadi, u finalu Senior Elite Men kategorije našle su se dvije odlične slovenske ekipe. U iznimno napetoj finalnoj utakmici 3×3 Ljubljana Vič uspjela je tijesnim rezultatom 21:19 pobijediti ekipu 3×3 Ljubljana – Jug. Time su, osim FIBA bodova i novčane nagrade od 2.000 eura zaradili posebnu nagradu – plasman na međunarodni turnir u Madrid (održava se od 7. do 9. lipnja 2024.) koji ima prestižan status FIBA 3×3 Quest i pobjednika vodi izravno na World Tour u Abu Dhabi! Pobjednici su nastupili u sastavu: Siniša Bilić, Simon Finzgar, Luka Kureš i Marko Mulalić. Drugoplasiranoj ekipi pripao je iznos od 600 eura, a trećeplasirana momčad 3×3 Srebrenik (Bosna i Hercegovina) dobila je 400 eura. U natjecanju juniorskih U-19 ekipa pak pobijedila je ekipa Lopovi koja je u završnoj utakmici svladala ekipu Pingvini također tijesnim rezultatom 10:9. Treće mjesto osvojila je ekipa Loptice. 
 
U subotu, 1. lipnja, organiziran je i Kids Day s brojnim sadržajima i događanjima namijenjenima djeci koji je polučio odaziv mnogih mališana, posebice članova podmlatka Košarkaškog kluba Umag. Bila je organizirana i edukacija o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje. Posebna je zanimljivost bila revijalna utakmica u kojoj su veterani Umaga, u čijem je sastavu bio i 71-godišnji Karlo Harazim, najstariji igrač koji je ikada nastupio na PRO 3×3 Touru, pobijedili momčad organizatora turnira.
„Treba svakako istaknuti velik interes djece za 3×3 košarkom, novim, atraktivnim i dinamičnim olimpijskim sportom. Čitavu subotu vrebali su priliku da uđu na teren i šutiraju na koš, a od 17 do 19 sati su je i obilno iskoristili. Uz brojne nagradne igre za djecu i gledatelje zabave nije nedostajalo, a ispunjene tribine i gledalište oko terena pokazuju da je 3×3 sve prepoznatljiviji i privlačniji velikom broju ljudi. Natjecateljski dio oduševio je kvalitetnom košarkom od prve utakmice pa sve do finala. Zahvaljujem domaćinima iz Umaga na ponovno sjajnom gostoprimstvu“, naglasio je Tomislav Prpić.  
 
Četvrta postaja PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel ponovno se nalazi u Istri, a idući turnir bit će organiziran u petak i subotu, 7. i 8. lipnja 2024., na neuobičajenoj i jedinstvenoj lokaciji – novom odmorištu Rebri na Istarskom ipsilonu. Navedena je lokacija bila iznenađenje ovogodišnjeg PRO 3×3 Toura, a turnir će biti organiziran u partnerstvu s tvrtkom Bina-Istra. Inače, ovogodišnji PRO 3×3 Tour će se u razdoblju od 10. svibnja do 17. kolovoza 2024. održati na ukupno 10 atraktivnih lokacija, većinom u središtima gradova, diljem Hrvatske. 
Riječ je o jedinstvenom sportsko-turističko-edukativnom događaju koji ima i natjecateljski karakter. Osim financijske nagrade za najbolje, sve prijavljene ekipe iz Hrvatske i inozemstva prikupljaju bodove kako bi na taj način pokušale osigurati plasman na veliko finale u sklopu ovog Toura koje će biti organizirano 16. i 17. kolovoza 2024. u Šibeniku. PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel ponovno ima prestižan status FIBA Quest za mušku Elite kategoriju pa će pobjednik Završnog turnira 12. i 13. listopada 2024. putovati na FIBA 3×3 World Tour Masters u Amsterdam (Nizozemska)!
 
PRO 3×3 Tour organizira Udruga PRO 3×3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Glavni sponzor je Opel, a sponzori su još HEP, Jamnica ProSport, Bigraf, Jana, Hell, Lenovo, Mediteran produkcija, Enlio, Tahograf i Antao 2002. Medijski pokrovitelji i partneri su Sportklub i Pixsell Photo & Video Agency. Partneri i sponzori turnira u Umagu su Grad Umag i Turistička zajednica grada Umaga. Lokalni medijski partner je Radio Eurostar Umag.  
 
Detaljnije informacije o ovogodišnjem Touru i turniru u Umagu možete pronaći na službenoj internetskoj stranici https://pro3x3.hr/ i na društvenim mrežama Toura te na stranicama Turističke zajednice grada Umaga https://coloursofistria.com/partneri  

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide