Istra Poreč slavila, Pula preokrenula protiv Sokola Orbico

Photo Credit: Istrasport

Jučer su odigrane dvije zaostale utakmice Super HBL, najjačeg boćarskog natjecanja u državi, a istarski klubovi će pamtiti lijepu subotu. Pula je osvojila bodove na gostovanju kod Sokola, dok je u istarskom derbiju Istra Poreč bila bolja od Pazinjana. 

Ispred 25 gledatelja u Poreču domaćin je u prvom krugu igara zbog pobjeda para i trojke stigao do 5:3, a za goste je pobjedu upisao neuništivi Valter Ivančić. No, u tehničkim disciplinama je presuđeno. Bruno Kraljić i Darijan Živolić pobijedili su Pazinjane u brzinskom izbijanju s 41, odnosno 49 pogođenih boća za 9:3, a Mateo Načinović je u preciznom izbijanju donio nova dva boda, piše Istrasport.

Ipak, i Đordano Ferenac je pobijedio iskusnijeg Tadića 15:19, pa je semafor nakon preciznih izbijanja pokazivao 11:5. Presuda su ponovno bili „brzinci“, Kraljić i Živolić koji su s 53:44 slavili protiv mlađih Dajana Jurmana i Ninija Stranića kod gostiju.

Značilo je to da se s 13:5 ulazi u posljednji krug igara, a tamo su Porečani rutinski priveli svoj posao kraju. Igrači u tradicionalnim igrama, Pazinjan u dresu Istre Poreč Marino Križmanić i Vedran Špelić upisali su dvije krucijalne pobjede za svoj klub te su uz dva spomenuta brzinca vjerojatno najzaslužniji za slavlje momčadi Dražena Puniša.

Puljani su u Splitu kod Sokola Orbico poveli 3:5, na krilima slavlja Deana Ikića u pojedinačnom te trojke Babić-Faraguna-Zemunović, uz remi para Barlian-Jelovica. U tehničkim disciplinama nisu briljirali, tek je Luka Faraguna s 20:33 slavio u brzinskom izbijanju, a u štafeti zajedno s Nikolom Kapitanovićem su uz 42:42 uzeli bod.

Značilo je to da semafor prije posljednjeg kruga igara pokazuje 10:8 za Sokol Orbico. No, pobijedio je Petar Barlian u pojedinačnom, Faraguna i Kapitanović uzeli bod u paru te su oba para, Dean Ikić i Dario Pavia te Davor Jelovica i Suad Zemunović slavili u parovima za konačnih 11:15.

Sada su kompletirana sva kola, odnosno svi klubovi imaju po osam susreta, a nakon toga, Istra Poreč je poravnata na vrhu s Bistonom, dok je Pula treća s pet bodova manje, a Pazin peti s 13 osvojenih bodova i s čak devet bodova više od „opasne“ zone, piše Istrasport.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide