Kvalifikacije za Europsko prvenstvo u padelu

Nadolazećeg vikenda, u Oslu, održati će se kvalifikacije za Europsko prvenstvo u padelu

Oslo, 07. – 09. lipnja 2024. – Još jedan od događaja u već ionako dovoljno bogatoj sportskoj ponudi jest i kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo u padelu . Jedan od najbrže rastućih sportova u svijetu polako se, ali sigurno sve više probija i na hrvatsko sportsko tržište, a ovog vikenda će se muška i ženska padel reprezentacija Hrvatske uputiti u Oslo gdje će pokušati izboriti odlazak na Europsko prvenstvo u Cagliariju koje će se održati od 22. do 28. srpnja.

Izravan odlazak u Cagliari izborilo je 10 reprezentacija u muškoj i ženskoj kategoriji a preostalih 6 mjesta popuniti će se kroz kvalifikacijski turnir u Oslu. Kod žena imamo 11 reprezentacija u 3 kvalifikacijske skupine a prve dvije iz svake grupe otići će na završnicu u Italiju.Kod muškaraca imamo 20 reprezentacija raspoređenih u 6 skupina a samo pobjednici grupa biti će dio europske padel elite u Cagliariju.

Naše reprezentativke će do Italije pokušati doći težim putem, preko Poljske, Austrije i Švicarske dok će naši padelaši imati lakši ali ne i prelagan put preko susjedne Slovenije i Litve. Prijatelji iz Slovenije dobro su nam poznati protivnik i sa njima inače imamo pozitivan score dok će najveći izazov predstavljati reprezentacija Litve koja ima preko 10 igrača na svjetskoj rang listi.

Ženskoj padel reprezentaciji ovo će biti prvi povijesni nastup na jednom međunarodnom natjecanju tako da će svojim protivnicama biti jedna velika enigma, nadamo se teško rješiva.

Žensku padel reprezentaciju čine Tea Jezidžić, Tea Lovreković, Lea Jurković, Karolina Kovač, Petra Kopić i Katja Hrkač.

Nešto iskusniji, muški padel reprezentativci, po prvi puta će nastupiti na FIP-ovom natjecanju na kojem nastupaju sve najjače padel reprezentacije. Do sada, imali smo priliku nastupiti na tri Europska prvenstva ali u organizaciji Europskog padel saveza, FEPA-e, gdje ne nastupaju sve najjače ekipe.

Mušku padel reprezentaciju čine Arthur Vašarević, Boran Poljančić, Matija Selak, Luka Belić, Aldo Žaja, Dorijan Vasung, Mislav Renić i Kristijan Brčić.

Treneri naše reprezentacije od ove godine su Argentinac Juanma Rodriguez i Španjolac Cristian Arias Mayoral.

Prvi susret naša ženska reprezentacija igra u petak od 17 sati a dečki će na teren u subotu od 9.30 sati.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide