OBAVIJEST ZA POSJETITELJE: Nogometna utakmica NK Istra 1961 i HNK Hajduk Split

Photo credit: PU Istarska

U nedjelju, 17. srpnja, s početkom u 21 sat na stadionu Aldo Drosina u Puli odigrat će se nogometna utakmica između NK Istra 1961 i HNK Hajduk Split.

Budući da se očekuje veći broj posjetitelja i dolazak većeg broja gostujućih navijača, policija će poduzimati mjere iz svoje nadležnosti kako bi utakmica sa sigurnosnog aspekta protekla u najboljem redu te ujedno pozivamo sve posjetitelje da se upoznaju s pravilima organizatora.

Ulazak na stadion

Ulazi za posjetitelje otvaraju se 19.00 sati za sve tribine, osim tribine Istok koja će biti zatvorena.

Pozivaju se posjetitelji da do stadiona dođu ranije kako bi se izbjegle prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta.

Posebna regulacija prometa

Kako bi svi posjetitelji mogli pješice sigurno i na vrijeme doći do stadiona i nakon utakmice sigurno otići kući, od 19 do 23.30 sati za promet vozila bit će zatvorene:

Ulica Marsovog polja od raskrižja s Cestom prekomorskih brigada do raskrižja s Ulicom Vladimira Nazora
Lošinjska ulica (zatvoren promet s raskrižjem s ulicom Marsovo polje)
Ulica Mate Balote od raskrižja s Nazorovom ulicom do službenog ulaza na stadion.

Pozivamo sve posjetitelje da ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje niti na obližnjim prometnicama kako ne bi dolazilo do zastoja prometa. Ujedno upozoravamo da će vozači nepropisno parkiranih vozila biti sankcionirani, a vozila premještena vozilom specijalne namjene tzv. pauk.

Obavijest za gostujuće navijače

Gostujućim navijačima se preporučuje da za okrjepu i točenje goriva koriste odmorišta prije odmorišta Kikovice, s obzirom da će policijski službenici osiguravati preprate gostujućih navijača od Kikovice do Pule. Također je preporuka da do 17.00 sati budu na Kikovici kako bi na vrijeme stigli na utakmicu.

Za dolazak na ulaz na južnu tribinu gradskog stadiona Aldo Drozina preporučuje se trasa: Istarski ipsilon (auto cesta) – Stancija Peličeti (izlaz sa AC naplatne Pula) – županijska cesta ŽC 5200 (obilaznica) – Medulinska cesta – Cesta prekomorskih brigada – Ulica Marsovog polja.

Skrećemo pažnju kako Policijska uprava istarska organizatoru navedene nogometne utakmice nije izdala dala nikakve upute, preporuke ili naloge koji bi se odnosili na unos transparenata, majica i drugih obilježja.

Parkiralište za gostujuće navijače osigurano je na Marsovom polju.

Poštivanje Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima

Na ulazima u stadion zaštitarska služba provodit će sigurnosne provjere.

Sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno je:

unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju,
unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja,
paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,
maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način s ciljem prikrivanja identiteta,
unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,
bacanje predmeta u natjecateljski prostor,
boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Sva uočena navedena protupravna ponašanja bit će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i drugim zakonskim i podzakonskim aktima.

Ulazak u stadion odbit će se pored ostalog:

posjetiteljima pod utjecajem alkohola,
osobama koje ne posjeduju personaliziranu ulaznicu,
posjetitelju za kojeg se utvrdi da posjeduje zabranjene predmete i
osobama za koje postoji vjerojatnost da će ugroziti sigurnost drugih na utakmici.

Foto i video snimanje javnog okupljanja

Policija će, na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima – prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice – audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima.

Pozivamo posjetitelje i gledatelje da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu.

Pozivamo sve posjetitelje i navijače da se ponašaju odgovorno te da navijaju fer i korektno kako bi ova utakmica prošla u primjernom ozračju vrhunskog sportskog događaja. Pozivamo ih da ne izvikuju parole i poruke uvredljivog i diskriminirajućeg sadržaja te da bodre svoje momčadi bez uporabe nedozvoljenih pirotehničkih sredstava.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide