Odbojkaški klub Umag domaćin EU projekta „Take Care of Your Coach“

Odbojkaški klub Umag domaćin EU projekta „Take Care of Your Coach“

U okviru EU projekta „Take Care of Your Coach“, čiji je sudionik i Odbojkaški klub Umag, održan je drugi međunarodni susret 15-ak predstavnika klubova partnera iz četiriju država (Slovenije, Austrije, Italije i Hrvatske). Susret je u Umagu održan od 2. – 3. listopada, u organizaciji Odbojkaškog kluba Umag.

Nositelj Projekta, procijenjene vrijednosti 59.900,00 EUR, je Športno društvo „Riba“ iz Ljubljane (Slovenija), dok su, uz Odbojkaški klub Umag, partneri i Kajak club Bacoli (Italija) te Klub zimskih sportova Kirchdorf iz Tirola (Austrija). 

Pokretanjem ovog Projekta, Odbojkaški klub Umag predstavlja prvi odbojkaški klub u Istri koji se uključio u jedan Erasmus+ Sport projekt. Prednost ovog Projekta jest upravo u suradnji, usvajanju novih znanja i razmjeni iskustava predstavnika klubova četiriju različitih sportova, od kajak-pola, plivanja, skijanja pa do naše umaške odbojke. Sve spomenuto doprinosi još većoj kvaliteti provedbe Projekta, stoji u priopćenju.

Tijekom subote i nedjelje, u okviru edukacijskog programa i radionica, sudionicima su predstavljene nove metode i tehnike suočavanja u stresnim situacijama. Naučili su kako uspješno primijeniti ‘problem-solving’ metodu u različitim izazovnim situacijama, te kako pomoći svojim kolegama i sportašima ako se nađu u sličnim situacijama. Također, imali su prilike podijeliti iskustva te dogovoriti nove strategije promoviranja projekta „Take Care of Your Coach“ na društvenim mrežama, ali i lokalno u svojim sportskim sredinama.

Nakon subotnjih predavanja, domaćin je organizirao team building u X-Forestu gdje su se sudionici mogli okušati u paintball-u, streljaštvu i mnogim drugim zanimljivim aktivnostima, u kojima su se natjecali u skupinama te time naučili nove vještine uz dobru timsku atmosferu.

Organizacija sljedećeg međunarodnog sastanka u planu je za ožujak 2022. godine u Austirji, u Kirchdorfu, u domaćinstvu tirolskog Wintersportverein Kirchdorf.
Ovaj Projektu daje veliki doprinos u unapređenju rada svakog od sportskih klubova partnera, ali bit će koristan i za cijelu našu sportsku sredinu i šire. U okviru daljnje provedbe Projekta u planu su izrade radionice i predavanja za trenere i sportske djelatnike različitih sportova iz Istre, ali i ostalih dijelova Hrvatske, u organizaciji našeg Odbojkaškog kluba Umag.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Share on facebook
Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
05/12/2021, 09:07
Umag
 

Oblačno
8°C
Subjektivno: 9°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vjetra: 0 km/h I
Naleti vjetra: 0 km/h
Izlazak sunca: 07:30
Zalazak sunca: 16:23