Danas PRO 3x3 Tour 2024. driven by Opel na Trgu slobode u Umagu

3x3 turnira PRO 3x3 Tour 2024.
Pixsell Foto & Video Agency (fotograf: Slaven Branislav Babić)

Grad Umag 31. svibnja i 1. lipnja 2024. bit će treći put domaćin serije međunarodnih 3×3 turnira PRO 3×3 Tour

Pobjednik PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel turnira u Umagu putuje na prestižni FIBA 3×3 Quest turnir u Madrid

 

Grad Umag biti će treća postaja nove, treće sezone serije međunarodnih spektakularnih turnira u 3×3 košarci PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel, koja je u prva dva vikenda uspješno započela izvrsnim dvodnevnim turnirima u Trogiru (10. i 11. svibnja)  i Hvaru (17. i 18. svibnja). 

Treći turnir u okviru ovogodišnjeg Toura održat će se u petak i subotu, 31. svibnja i 1. lipnja 2024., u lijepom okruženju središta grada, odnosno na Trgu slobode. Grad Umag tako će, nakon kolovoza 2022. i lipnja 2023., po treći put imati čast biti jedan od domaćina PRO 3×3 Toura. Ovogodišnji Tour će se u razdoblju od 10. svibnja do 17. kolovoza 2024. održati na ukupno 10 atraktivnih lokacija, većinom u središtima gradova, diljem Hrvatske.

          Riječ je o jedinstvenom sportsko-turističko-edukativnom događaju koji ima i natjecateljski karakter. Osim financijske nagrade za najbolje, sve prijavljene ekipe iz Hrvatske i inozemstva prikupljat će bodove kako bi na taj način pokušale osigurati plasman na veliko finale u sklopu ovog Toura koje će biti organizirano 16. i 17. kolovoza 2024. u Šibeniku. PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel ponovno ima prestižan status FIBA Quest za mušku Elite kategoriju pa će se pobjednik Završnog turnira 12. i 13. listopada 2024. izravno plasirati na FIBA 3×3 World Tour Masters u Amsterdam (Nizozemska)!

I nadmetanje u Umagu donosi atraktivno iznenađenje za sve sudionike. Naime, najbolja ekipa u kategoriji Senior Elite Men na ovom natjecanju vikend kasnije putovat će na međunarodni turnir u Madrid (od 7. do 9. lipnja 2024.) koji ima prestižan status FIBA 3×3 Quest i pobjednika vodi izravno na World Tour u Abu Dhabi!

Oba dana (31. svibnja i 1. lipnja), u predvečernjim i večernjim satima, u trajanju od 19:00 do otprilike 23:30, bit će organizirana natjecanja seniorskih ekipa. Prvog dana održat će se natjecanja po skupinama, a drugog dana slijede završne seniorske utakmice. Ukupan nagradni fond u Senior Elite Men kategoriji za svaki od turnira povećan je u odnosu na prošlu godinu. Pobjednička ekipa osvojit će novčanu nagradu od 2.000 eura, drugoplasiranoj će pripasti 600 eura, trećeplasiranoj ekipi 400 eura, dok će momčadi koje budu plasirane od 4. do 6. mjesta dobiti po 200 eura. Program u poslijepodnevnim satima drugog dana (1. lipnja) obuhvaća i sadržaje za djecu i mlade – Kids Day te oglede juniorskih U-19 ekipa. Bit će organizirana i edukacija o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i u prelijepom ambijentu centra Umaga uživaju u potezima 3×3 majstora. Dođite s obitelji i prijateljima i zabavite se uz vrhunsku košarku i odličnu glazbu! Ulaz na sva događanja je slobodan, a odlična zabava je zajamčena.

PRO 3×3 Tour organizira Udruga PRO 3×3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Glavni sponzor je Opel, a sponzori su još HEP, Jamnica ProSport, Bigraf, Jana, Hell, Lenovo, Mediteran produkcija, Enlio, Tahograf i Antao 2002. Medijski pokrovitelji i partneri su Sportklub i Pixsell Photo & Video Agency. Partneri i sponzori turnira u Umagu su Grad Umag i Turistička zajednica grada Umaga. Lokalni medijski partner je Radio Eurostar Umag. 

 

Detaljnije informacije o ovogodišnjem Touru i turniru u Umagu možete pronaći na službenoj internetskoj stranici https://pro3x3.hr/ i na društvenim mrežama Toura te na stranicama Turističke zajednice grada Umaga https://coloursofistria.com/partneri  

Organizatori PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel   

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide