Ronilački-sportski klub „Mladost“ iz Medulina, ostvario zapažene rezultate na Otvorenom prvenstvu RH u plivanju perajama i ronjenju

U Puli, je upriličen prijem za članove Ronilačko-sportskog kluba „Mladost“ iz Medulina, koji su ostvarili zapažene rezultate na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju. 

Zamjenik župana Tulio Demetlika čestitao je trenerima Lei Ikić-Čupev i Robertu Čupevu te mladim sportašima na hvalevrijednim rezultatima koji služe na ponos svima u Istri.

„Sreća je da u našem društvu postoje entuzijasti koji vode sportske klubove, koji uključuju mlade sportaše u sportski život i koji kroz svoj predani rad i upornost dolaze do zapaženih sportskih rezultata“, kazao je zamjenik župana Demetlika.

Pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac pridružio se čestitkama te je predstavio Fond za sport, kao iznimno uspješan način razvijanjai promocije sporta i sportskog načina života u Istri.

„Fond za sport je Istarska županija pokrenula prošle godine i radi se o dodatnim sredstvima koje usmjeravamo preko Sportske zajednice Istarske županije, a koji će ove godine iznositi 100 tisuća eura. Prošle godine smo u 100-postotnom iznosu financirali troškove edukacije i školovanja za 97 trenerica i trenera što se pokazalo iznimno korisnim za male klubove i njihove članove“, poručio je pročelnik Glušac.

„Cilj Sportske zajednice Istarske županije je da se mladi uključuju u sport još kao djeca i da izaberu sport koji im najviše odgovara te da zadrže interes za njegatijekom svog odrastanja. No, ono što je najbitnije je da su u sportu i da izrastu u kvalitetne ljude“, poručio je predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavičević.

Trener Robert Čupev posebno se zahvalio Sportskoj zajednici Istarske županije na poboljšanju financiranja programa koji su od velike važnosti mladim sportašima, dok je trenerica Ikić-Čupevpredstavila aktivnosti medulinskog RSK„Mladost“,među kojima vrijedi svakako pohvaliti ekološku akciju čišćenja zaostalih ribarskih mreža iz mora.

Na prijemu su sudjelovali i mladi sportaši koji su se istaknuli na Otvorenom prvenstvu Hrvatske,Barbara Matika, Luka Bohač i Leon Kolar, koji su najavili pohod na nove medalje na budućim natjecanjima.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide