Šahovski klub Buje ponovno na vrhu s kadetima kao prvaci Istre

Šahovski klub Buje ponovno na vrhu s kadetima kao prvaci Istre
screenshot društvene mreže

Prema informacijama koje navodi Nasabujština, Šahovski klub Buje, sa bogatom tradicijom uspjeha još od osnutka 1984. godine, ponovno je na vrhu šahovske scene. Uz podršku grada i suradnju s Osnovnom školom Mate Balota, klub je osigurao sjajne uvjete za rad s mladima, što je rezultiralo izvanrednim uspjesima kadeta na Prvenstvu Istre.

Jan Donadić i Jan Jakov Štiglić, pod vodstvom operativnog voditelja Maria Garića, osvojili su prva mjesta u svojim kategorijama, dok je Dino Barjamović Borovac zauzeo četvrto mjesto, sve u konkurenciji kadeta. Ovi rezultati ne samo da potvrđuju kvalitetu rada u klubu, već su i veliki poticaj za daljnje aktivnosti.

Uz rad s kadetima, klub je aktivan i u pripremi obnove tradicionalnog šahovskog turnira Memorijal Stjepana Radića, koji će se održavati u sklopu Dana grožđa. Planirana je i inicijativa za otvaranje akademije šahovskih inovacija, posvećene Zvonku Jurasu, pioniru šahovske informatike.

Ove inovativne aktivnosti i uspjesi mladih šahista pozivaju na optimizam i daljnje uključivanje zajednice u šahovski život Bujama, te postavljaju klub kao primjer uspješnog modela za razvoj mladih talenata.

Izvor i detaljnije: nasabujstina.com

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide