Umažani vježbali uz Renatu Sopek i Asju Petersen te upozorili na problem tjelesne neaktivnosti

Photo credit: Alen Hlaj/Studio Imagine

Hrvatska je nakon pandemije koronavirusa u nezavidnoj situaciji. Raste nam broj pretilih i neaktivnih građana. Djeca su u posebno lošoj situaciji, a sve možemo sami promijeniti na bolje. Jeste li znali da samo 30 minuta redovne tjelesne aktivnosti vaš život može promijeniti iz temelja?

To znaju Umažani. Njih više od stotinu odazvalo se pozivu na trening vodećeg hrvatskog sportsko – edukativnog projekta Aktivna Hrvatska. Oni su pokazali zavidno sportsko znanje i s velikim su veseljem odradili edukacijski trening poslije kojeg će stečena znanja upotrebljavati u svakodnevnom životu. Grad Umag partner je projekta, donosi Jutarnji.

Zamjenica gradonačelnika grada Umaga Floriana Bassanese Radin pozdravila je vježbače i čestitala na deset godina projekta. Istaknula je koliko je važna redovna tjelsna aktivnost te koliko je grad Umag grad sporta.

Vodeća hrvatska pilates trenerica Asja Petersen ukazala je na važnost svakodnevne tjelesne aktivnosti ali i na pomalo zanemarenu i podcijenjenu ulogu pravilno osmišljenog treninga i pravilnog izvođenja pokreta. “Zdravlje nam je već ionako narušeno modernim načinom života. Tjelesna aktivnost i mentalna higijena su nam jedina nefarmakološka sredstva koja nas mogu dugoročno zaštititi od bolesti!” – izjavila je Asja Petersen.

Uz nju s Istrijanima su vježbali i ambasadorica projekta Renata Sopek te tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba u kojem su Tina Živković, Dominik Špoljarić i Karlo Kligl.

“U Istri, uostalom kao i šire, bolesti štitnjače bilježe veliku progresiju i može se reći da se radi o pandemiji. Unazad četiri godine osnovana je u Umagu Hrvatska udruga za bolesti štitnjače-Umag uz pomoć Hrvatske udruge za bolesti štitnjače i aktivno učešće Grada Umaga. Cilj Udruge nije samo širiti informacije o bolestima i načinima liječenja štitnjače već razvijati odgovornost svakog pojedinca i svijest da se s ovim bolestima može i treba iznaći način za što kvalitetniji život!” – izjavila je predsjednica Udruge Marina Dujić Manojlovič i dodala: “Dokazano je da tjelesna aktivnost može biti od presudne važnosti za zdravlje duha i tijela pa nas je razveselio ovaj trening!”

Aktivna Hrvatska se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner projekta je HEP.

PIK Vrbovec svim vježbačima darovao je šunku u ovitku i PIK kuhanu šunku sa samo 2% masnoće uz koje je lako biti i sit i fit, Rajska rajčice, Nutribullet je za vježbače pripremio zdravi napitak prema recepturi nutricionistice Karmen Matković, stručne suradnice projekta Aktivna Hrvatska. Podravka je darovala EVA – riblje proizvode pripremljene po tradicionalnim recepturama, vrhunske kvalitete i nutritivno bogatog sastava. AllergoSan poklanja Omni Biotic jer zdravlje počinje u crijevima, tu su i Jana i Mg Mivela za osvježenje, a Ewopharma PERSKINDOL proizvode koji uz pomoć mentola i pažljivo odabrane kombinacije eteričnih ulja koji ublažavaju bolove u mišićima i zglobovima. Herbalife Nutrition zamjenske obroke, dodatke prehrani i proizvode za sportsku prehranu.

Partneri projekta su INA – čista snaga, Janaf – jer energija povezuje, GRAWE osiguranje, Mentalni trening, Definicija Hrane, Falkensteiner Resort Punta Skala, Valamar hoteli Dubrovnik i Plava Laguna hoteli.

Idući trening Aktivne Hrvatske je u Vodicama 8. lipnja, Mentalni trening je u Gornjoj Stubici 25. lipnja, a u Splitu se vježba 2. srpnja. Ljetna yoga je u Felkenstiner Rosrtu Punta Skala na rasporedu 30. srpnja. Pred jesen nas očekuju treninzi u Daruvaru, Osijeku i Zagrebu. Za njih se možete prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide