Umažanin Donat Faraguna Gnjatović je državni prvak u dubinskom ronjenju na dah

Photo credit: Canva

To je prvi put da je netko iz Istarske županije osvojio takvo natjecanje * Donat je član Ronilačkog kluba Ocean iz Rijeke jer kod Umaga nema velikih dubina * “Na Krku se ronilo u četiri različite discipline i u sve četiri postigao sam vrlo dobre rezultate, što me dovelo do naslova prvaka Hrvatske i do drugog mjesta u međunarodnoj konkurenciji”, rekao nam je umaški ronilac, piše Istra24

Umažanin Donat Faraguna Gnjatović postao je državni prvak u dubinskom ronjenju na dah. Titulu je osvojio na natjecanju Adriatic Freediving Trophy koji su na otoku Krku početkom mjeseca organizirali Hrvatski ronilački savez, AIDA Hrvatske i Ronilački klub Ocean iz Rijeke.

Ove godine skupilo se 21 prijavljenih natjecatelja koji su se za titulu najboljeg borili u 18 stupnjeva hladnom moru Kvarnera.

To je prvi put da je netko iz Istarske županije osvojio takvo natjecanje. Donat Faraguna Gnjatović je inače član iz riječkog kluba Ocean. Zaronio je do 70 metara dubine ali, kako nam je sam rekao, uskoro očekuje i bolje rezultate.

“Dugo se bavim podvodnim ribolovom u sklopu Sportskog podvodnog ribolovnog kluba “Sv. Pelegrin” iz Umaga, ali kako kod Umaga nema velikih dubina, prije dvije godine postao sam član Ronilačkog kluba Ocean iz Rijeke”, ispričao nam je Donat.

“Na Krku se ronilo u četiri različite discipline i u sve četiri postigao sam vrlo dobre rezultate, što me dovelo do naslova prvaka Hrvatske i do drugog mjesta u međunarodnoj konkurenciji”, rekao nam je umaški ronilac, donsoi Istra24.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide