12-godišnjak postao član Mense, inteligentniji je od Einsteina

12-godišnjak postao član Mense, inteligentniji je od Einsteina
Photo Credit: Screenshot YouTube

Britanski školarac službeno je jedno od najpametnije djece na svijetu nakon što je dobio maksimalnu ocjenu na testu Mense – višu čak i od Alberta Einsteina. 

12-godišnji Barnaby Swinburn iz Bristola stoga je primljen u klub pojedinaca s visokim kvocijentom inteligencije. Postigao je najveću moguću ocjenu za dječaka svoje dobi – 162. Einstein je imao IQ od 160, donosi Index.

Na jednom je testu svrstan među jedan posto najboljih, a na drugom među najboljih četiri posto.

Ponosni roditelji Ghislaine i Christopher Swinburn rekli su da je njihov sin već odabrao sveučilišni studij računalnog programiranja. Majka je još izjavila: “Matematika je nešto u čemu se Barnaby oduvijek isticao jer uživa, polaganje Mensinog testa bila je njegova ideja. Ne tjeramo ga ni na što, on je sve svoje odluke o tome sam donosio. Ne moramo ga čak ni pitati da piše zadaću iz matematike jer uživa u tome pa je svejedno piše. Kad smo doznali njegov rezultat na testu, bila sam jako zadovoljna zbog njega, a i on je bio jako uzbuđen.”

Barnabyjeva ljubav prema matematici seže još iz vremena kada je imao samo četiri godine i nije mogao zaspati jer je pokušavao izračunati koliko je sekundi u satu.

Barnaby sanja o studiranju na sveučilištu Oxford i želi postati računalni programer. Ghislaine je rekla da njezin sin voli sport, kao i da se jako voli šaliti i zabavljati.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide