EU zabranjuje uzgoj životinja u kavezima

Europska komisija predložit će zakon o postupnoj zabrani uzgoja životinja u kavezu. 

Odluku je sredinom lipnja podržavala velika većina zastupnika Europskog parlamenta, a potvrdom EK ta je odluka postala i službena. Komisija navodi da će predložiti zakon kojim bi postupno ukidala te ultimativno zabranila uzgoj životinja u kavezima do 2027. godine, donosi Index.

O odluci su se oglasili i Prijatelji životinja. Ovu odluku su nazvali “viješću stoljeća”.

“Jel se sjećate naše objave sredinom lipnja da se u EU parlamentu glasovalo za zabranu držanja životinja u uzgoju za hranu u kavezima i da je zabrana izglasana velikom većinom? Samo da znate da vam ovo pišemo sa suzama u očima nakon što smo uživo pratili prijenos prilikom online sastanka s Eurogrupom i ostalim suborcima iz raznih udruga za zaštitu životinja.

E pa danas je tu odluku potvrdila i EU Komisija! Službeno je!!!” napisali su.

“Pamtite dan 30. lipnja 2021. kao dan o kojemu će se jednoga dana učiti iz udžbenika povijesti! Dakle, da budemo precizni, EU komisija obvezala se postupno ukidati kaveze u uzgoju životinja širom EU do 2027. godine! Ta će odluka direktno utjecati na 300 milijuna kokoši, svinja, krava, zečeva, patki, gusaka i drugih uzgajanih životinja koje se trenutno ne mogu niti okrenuti zarobljene među rešetkama.

Naš je sastanak morao biti prekinut jer od toliko emocija više nitko nije mogao normalno funkcionirati.. Ovo je najveća stvar koja se dogodila u našem 20-godišnjem stažu borbe za životinje… 170 udruga za zaštitu životinja na nivou Europe dio je ove nevjerojatne pobjede. Zahvaljujemo Udruga Pobjede na skupljanju potpisa tijekom početne inicijative.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide