Jak potres u Crnoj Gori, osjetio se i u Dubrovniku

Jak potres u Crnoj Gori, osjetio se i u Dubrovniku
Foto: net.hr

Ažurirano u 14,00 h
Novi snažan potres danas u u 12.40, magnitude 4,7 po Richteru, zatresao je područje BiH i Crne Gore.

Prema informacijama koje navodi Net.hr, Crna Gora je doživjela još jedan u nizu potresa koji su se čak osjetili i u Dubrovniku te Bosni i Hercegovini. Potres magnitude 4,4 po Richteru, s epicentrom blizu Nikšića, zabilježen je 2. travnja 2024. godine, pokazujući kako prirodne sile ne poznaju granice.

Dubina potresa od samo 10 kilometara i epicentar 75 kilometara sjeverozapadno od Podgorice pojačali su njegov intenzitet, a građani su na EMSC-u dijelili svoje dojmove, opisujući potres kao “jak i neugodan”, s raznolikim osjetima podrhtavanja od Dubrovnika do Sarajeva.

Zanimljivo je kako se jačina potresa ocjenjuje na 4,3 stupnja po Richteru s dubinom od 13 kilometara, navodi Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, što ukazuje na osjetan utjecaj u širokom području. Unatoč učestalosti seizmičkih aktivnosti u regiji, srećom, nema izvještaja o ozbiljnijim ozljedama ili materijalnoj šteti ovog puta.

Dinarsko gorje i Crnogorsko primorje su tektonski aktivna područja gdje su potresi relativno česti, piše Net.hr, podsjećajući na potres magnitude 5,3 koji je 14. ožujka pogodio granično područje Crne Gore i Bosne i Hercegovine, rezultirajući tragičnim ishodom jedne osobe i više ozlijeđenih.

Ova serija potresa služi kao podsjetnik na nepredvidivost prirode i važnost pripreme i odgovora zajednice na takve događaje.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide