Jedna od najbogatijih žena svijeta je poklonila 2.7 milijardi dolara

Jedna od najbogatijih žena svijeta je poklonila 2.7 milijardi dolara

Bivša supruga Jeffa Bezosa MacKenzie Scott upravo je najavila da će donirati 2.7 milijardi dolara (16.68 milijardi kuna) u dobrotvorne svrhe. Filantropkinja i bivša supruga osnivača Amazona otkrila je tko će biti primatelji njezinih najnovijih donacija, imenujući 286 organizacija u SAD-u. Milijarderka je razloge i primatelje svojih financijskih darova izložila u postu koji je objavljen na Mediumu, a prenosi Index

Napisala je da su ona i njen suprug Dan Jewett donacije dali kao “signal povjerenja i ohrabrenja” onima koji žrtvuju svoje vrijeme u ime stvaranja boljeg života za druge.

U poruci je rekla da je svjetsko bogatstvo koncentrirano među malom skupinom ljudi i dodala da su ona i njezin suprug zatražili pomoć da odluče kako najučinkovitije raspodijeliti novac.

“Uvjereni smo da bi bilo bolje da nesrazmjerno bogatstvo ne bude koncentrirano u malom broju ruku i da rješenja najbolje osmišljavaju i provode drugi”, napisala je.

Najnoviji primatelji uključuju umjetničke centre, sveučilišta i skupine za preseljenje izbjeglica, koje su imale niže razine financiranja zbog pandemije.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide