Katastrofa u Libiji. Pukle brane, uništen grad. Strahuje se da su tisuće poginule

Photo Credit: FOTO: Libya Al-Hadath/Handout via REUTERS

Glasnogovornik Libijske nacionalne vojske (LNA), general bojnik Ahmed al-Mismari, rekao je da je samo u istočnom gradu Derni poginulo oko 2000 ljudi.

Nestalima se smatra između 5000 i 6000 ljudi, rekao je na konferenciji za novinare. Snažna oluja koja je pogodila istočnu Libiju možda je odnijela tisuće ljudskih života, rekao je u ponedjeljak visoki libijski dužnosnik. Prenosi: poslovni.hr 

Imenovani premijer i ministar financija jedne od suparničkih vlada u Libiji, Osama Hamad, rekao je da je možda poginulo više od 2000 ljudi, u izjavi za televizijsku postajuAl-Masar.Dodao je da su neki gradovi posve uništeni.

No vojni dužnosnik u najteže pogođenoj regiji rekao je da je broj mrtvih daleko veći i upozorio da se nekoliko tisuća ljudi smatra nestalima.

Glasnogovornik Libijske nacionalne vojske (LNA), general bojnik Ahmed al-Mismari, rekao je da je samo u istočnom gradu Derni poginulo oko 2000 ljudi. Nestalima se smatra između 5000 i 6000 ljudi, rekao je na konferenciji za novinare.

Broj mrtvih vjerojatno će biti i veći, po medicinskim izvorima u Derni.

Dvije brane u gradu urušile su se, objavilo je gradsko vijeće na Facebooku.

Oluja Daniel pogodila je Libiju u nedjelju, uglavnom istok zemlje. Službenih podataka o žrtvama još nema.

U Libiji se za vlast bore dvije vlade. Jedna u Tripoliju, na zapadu, predvođena Abdul-Hamidom Dbeibehom, i druga na istoku koju podržava Halifa Haftar.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide