Mexico City zabranio borbe s bikovima

Mexico City zabranio borbe s bikovima
Photo credit: Canva

“Borbe s bikovima zabranjene su u Mexico Cityju! Najveća arena okrutnosti na svijetu je zatvorena”, objavila je udruga Pobjede slaveći odluku suda koji je zabranio borbe bikova u Mexico Cityju. 

Poznati stadion La Plaza Mexico pozvao je navijače da protestiraju protiv presude te da objave svoje fotografije s ispisanom riječju sloboda na rukama. Također, najavili su da će uložiti žalbu na presudu, prenosi Index.

“Odgodit ćemo zakazane borbe s bikovima i nastaviti s pravnom obranom meksičkih običaja i tradicije u mjeri u kojoj to zakon dopušta”, stoji u priopćenju La Plaze Mexico.

No sud je već odbio jednu žalbu na tu presudu. Privremena zabrana održavanja borbi s bikovima donesena je u svibnju na temelju pritužbi da se borbama s bikovima krše prava stanovnika na život u zdravom okolišu bez nasilja.

Borbe su bile zakazane za srpanj i rujan, a ova odluka mogla bi označiti kraj gotovo 500-godišnje tradicije borbi s bikovima u Meksiku.

Prema povjesničarima, španjolski osvajač Hernan Cortes gledao je prve borbe s bikovima 1520-ih. Od 2013. četiri savezne države Meksika zabranile su borbe s bikovima, a ankete pokazuju značajnu podršku građana toj odluci.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide