Morske krave na Floridi umiru zabrinjavajućom brzinom: "Gladuju pa uginu"

Photo credit: Canva

Premda je prošle godine zabilježen pad smrtnosti morskih krava na Floridi, stručnjaci upozoravaju da ove životinje i dalje umiru alarmantnom brzinom. “Morske krave uglavnom umiru od gladi jer na ovom području nestaje morske trave. Situacija je alarmantna”, rekao je u srijedu biolog James Buddy Powell za Reuters. 

“Ovdje će doći na tisuće morskih krava očekujući švedski stol. A njega neće biti. Onda će početi gladovati i na kraju zbog toga umrijeti, kao i zbog drugih zdravstvenih problema povezanih s pothranjenošću”, dodao je Powell, prenosi Index.

Hrane ih salatom
Državni ured za očuvanje riba i divljih životinja navodi da morske krave gladuju zbog zagađenja vode. Prošle godine je na tom području zabilježeno 800 uginulih morskih krava, a pretprošle 1100. Do sada je ove godine umrlo njih 45.

Iako su ove životinje zaštićene na Floridi, njihovo stanište nije. Osim nedostatka hrane, na njihovu populaciju negativno utječu brodovi i cvjetanje otrovnih algi. Lokalne vlasti morskim kravama daju tisuće kilograma salate kako bi im pomogle u prehrani. Tako je prošle godine tim ugroženim životinjama ponuđeno više od 90.000 kg salate.

“Čini nam se da su morske krave općenito u boljem stanju. Mislim da smo sigurno pomogli nekim jedinkama. Blaža zima definitivno znači bolju šansu za njihovo preživljavanje”, rekla je biologinja Michelle Pasawicz.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous
Next